بزرگترین وبلاگ تخصصی ماهیان آکواریومی


ماهی سورم

http://www.aquaria.info/modules/gallery/albums/Preying-Mantis/Big_male_Gold_Severum.sized.jpg


نام علمی : Heros severus
نام های معمولی ( عمومي ) : سوروم ، سوروم سبز Severum ، Green Severum
نام های دیگر : Gold Severum, Hero or banded Cichlid

خانواده : سیکلیده Cichlidae
منشاء ( زادگاه ) : حوزه آمازون و منطقه شمالی آمازون.( Rio Orinoco and its Colombian and Venezuelan basins; Rio Amazonas basin; Rio Negro in Brazil and Venezuela)
اندازه بالغین : 20 سانتیمتر(تا 30 سانتیمتر می رسد)
رفتار اجتماعی ( سازگاري ) : نسبتا صلح جو
طول عمر : 10 سال
محل زندگی در تانک ( آكواريوم ) : قسمت تحتانی ( و قسمت میانی) و گاه در تمام مناطق تانک مشاهده میشود.
حداقل اندازه تانک ( آكواريوم ) : 200 لیتر، برای بالغین به فضای بیشتری نیاز است
تغذیه : گوشتخوار
ph (اسیدیته آب ) : 6 تا 6.5(دامنه بالا تا 7.5 )
سختی آب : 5 dGH(سبک تا متوسط – دامنه 4 تا 15)
حرارت مناسب : 23 تا 25 درجه سانتیگراد(حد بالا 29 درجه)

ماهیان سازگار : سیکلیدهایی(New World Cichlids) نظیر دهان آتشین(Firemouth) ،گرین ترور(Green Terror) ، سالوینی(Salvini) ، تگزاس (Texas) ،پاروت خونی (Blood Parrots) و پلیکو ها(Plecos)

سوروم ماهی نسبتن صلح جو و بومی آمریکای جنوبی و رودخانه آمازون است و تا 20 سانتیمتر رشد می کند . هر چند نباید زیاد به صلح جویی این ماهی دل بست چون بسیار حساس و قدرتمنداست و حتی پیراناها هم جرات نزدیک شدن و درگیری با این ماهی را ندارند. بخاطر وجود آرواره های قوی و دندانها تیز در جلوی آرواره ها .
سورم ها مثل سایر سیکلیدها گیاهان آکواریومی را از بین میبرند. به همین دلیل بهتراست از گیاهان مصنوعی در مخزن این ماهی ها استفاده بشود . همینطور این ماهی ها عادت به حفر ماسه دارند که باعث گل آلود شدن آب مخزن میشود و به همین دلیل باید فیلترهای قوی ای را در آکواریوم این ماهی ها نصب کرد . شرایط مناسب برای نگهداری آنها دمای بین 24 تا 28 درجه و سختی آب dH 4 - 6 و pH آب 6 - 6.5 درجه است . سورم ها انواع غذاهای بسته بندی شده تترا بصورت پلت رو دوست دارند . همینطور از سبزیجات تازه ای مثل کاهو و اسفناج و کدو و نخود فرنگی آب پز پوست کنده هم میخورند . سورم ها خجالتی هستند و عادت به مخفی شدن دارند و مثل سایر سیکلید ها علاقه به پنهان شدن در کوزه های سفالی بزرگ دارند . عاملی که باعث می شود تا این ماهی نزد ماهی های دیگر خطرناک جلوه کند دندان های جلویی این ماهی هست . سوروم ها در سه رنگ طلایی ، سبز و فیروزه ای در بازار یافت میشنوند . باله های شکمی به رنگ مسی و 9 - 8 خط عمودی تیره رنگ در طول بدن به چشم می خورد . این خطوط بیشتر در دوران جوانی ظاهر می شنوند و با بزرگ شدن و بالغ شدن سوروم ها تنها نیمی از آنها که به باله ی دمی ماهی نزدیک تر هستند باقی می مانند و باقی محو میشوند . با این حال این ماهی قادراست تا این خطوط و رنگ های بدنش رو روشن و خاموش کند . چشمان این ماهی رنگ شاخصی از قرمز و نارنجی دارند .

باله ی پشتی و مخرجی ماهی نر در مقایسه با ماده نوک تیز تر و اندازه اش هم بلندتر از باله ی ماده است که این باله ها در ماهی نر تا نزدیکی باله ی دمی کشیده شده است. رنگ نر و ماده در حالت کلی یکی است ولی ماده ها کمی رنگ پریده تر بوده و خطوط آبی رنگ در سر ماده ها خیلی کم است یا اصلن وجود ندارد . نر بالغ باله های بلندتر و نوک تیز تری دارد.ماهی ماده ( بالغ ) نقطه ی تیره رنگی روی باله ی پشتی درست در بالای دومین راه خود ( بین دومین و آخرین راه ) دارد . در طول دوران تکثیر پرخاشگر می شوند و به تعقیب ماهی های دیگر می پردازند . برای تکثیر باید اجازه داد ماهی جفت خودش را خودش انتخاب کند و بخاطر مشکل پسند بودن این کار ممکن است زمان زیادی طول بکشد . اولین نشانه ی انتخاب جفت , قفل کردن لبها و مجادله ی بین جفت غالب با نرهای دیگر است . تکثیر آنها باید در تانکی مجزا انجام بشود .
کف مخزن باید از سنگ های تیره رنگ پوشیده شده باشد . این ماهی از داشتن مکان هایی برای مخفی شدن خوشش می آید که میشود از گلدان های سفالی استفاده کرد که علاوه بر ایجاد مکانی برای مخفی شدن سوروم ها , بستر مناسبی هم برای تخم ریزی آنها فراهم می شود . همچنین سوروم ها نسبت به شرایط بد آب حساس هستند چون بسیاری از بیماری ها به خاطر شرایط نا مطلوب آب در مخزن بوجود می آید . بعد از تخم ریزی بطور کامل از تخم ها نگهداری می کنند . ماهی ماده بالای سر تخم هایی که گاه تا 1000 عدد میرسد ایستاده و از آنها مراقبت می کند . بچه در دهان والدین مراقبت می شود و فقط برای شکار کردن و غذا خوردن بیرون می آید . غذای مناسب برای بچه ها، آرتمیای تازه از تخم در آمده و یا ذرات ریز غذای خشک است .
ماهی نسبتا صلح طلب که بومی رودخانه ی آمازون بوده و تا 20 سانتیمتر رشد می کند.البته نباید زیاد به صلح طلبی این ماهی دل بست چون بسیار حساس و قدرتمند است و حتی پیرانا ها هم جرات نزدیک شدن و درگیری با این ماهی را ندارند.سورم(Heros Severum) ها معمولا بیشتر گیاهان آکواریومی را از بین خواهند برد بنابراین به کسانی که دوست دار گیاهان اکواریومی هستند توصیه می کنیم که قید این ماهی را بزنند.همچنین از دیگر عادت های بد این ماهی کندن چاله در کف آکواریوم است. چون بعد از بزرگ شدن می تواند ماهی های کوچک را شکار کند بهتر است با ماهی های هم نوع خودش نگهداری شود.
شرایط مناسب برای نگهداری آنها از قرار زیر است: دما بین 22-25 درجه سانتیگراد سختی(dH) 4-6 و pH حدود 6-6.5
سورم ها انواع غذاهای بسته بندی شده چون پلت ها،پولکی و... را می پذیرند.همچنین سبزیجات تازه ای چون کاهو اسفناج کدو و نخود آب پز(پوست گرفته) را به خوبی دیگر غذا ها خواهند خورد.
سورم نیز تا اندازه ای مثل دیسکوس خجالتی است و معمولا گوشه ای از آکواریوم را انتخاب کرده و اکثر ساعات روز را در این مکان می گذراند.عاملی که باغث می شود تا این ماهی نزد ماهی های دیگر خطرناک جلوه کند دندان های جلویی این ماهی است که هیچ ماهی ای دلش نمی خواهد تا بوسیله ی آنها زخمی شود.شکل ظاهری این ماهی دیسک مانند است که شباهتی نبز به دیسکوس دارد.سورم ها در سه رنگ طلایی،سبز و فیروزه ای عرضه می شوند. باله های شکمی به رنگ مسی است9-8 خط عمودی تیره رنگ نیز در طول بدنش به چشم می خورد.این خطوط بیشتر در دوران جوانی به ظاهر می شوند و با بزرگ شدن و بالغ شدن سورم ها تنها نیمی از آنها که به باله ی دمی ماهی نزدیک تر هستند باقی می مانند.با این حال این ماهی قادر است تا این خطوط و رنگ های بدنش را روشن و خاموش کند.چشمان این ماهی رنگ شاخصی از قرمز و نارنجی دارند.
باله ی پشتی و مخرجی ماهی نر در مقایسه با ماده نوک تیز تر بوده و اندازه اش نیز درازتر از باله ی ماده است.که این باله ها در ماهی نر تا نزدیکی باله ی دمی کشیده می شود.رنگ نر و ماده در حالت کلی یکی است ولی ماده ها کمی رنگ پریده تر بوده و خطوط آبی رنگ کرمی شکل در سر ماده ها بسیار کم است(ندارند). نر بالغ باله های درازتر و نوک تیز تری دارد.ماهی ماده(بالغ) نقطه ی تیره رنگی بر روی باله ی پشتی درست در بالای دومین راه خود (بین دومین و آخرین راه) دارد. در طول دوران تکثیر بسیار پرخاشگر می شوند و به تعقیب دیگر ماهی ها می پردازند.برای تکثیر تنها روش این است که اجازه دهید ماهی جفت خودش را خودش انتخاب کند.ولی به خاطر داشته باشید که سورم ها بسیار مشکل پسند هستند و ممکن است این امر زمان زیادی از شما بگیرد.از اولین نشانه های انتخاب جفت قفل کردن لبها و نیز مجادله ی بین جفت غالب با دیگر هم تانکی ها و سورم ها است.البته بسیار به ندرت اقدام به جفت گیری می کنند.تکثیر آنها باید در تانکی مجزا انجام شود.کف پوش تانک باید از سنگ های تیره رنگ تشکیل شود.این ماهی از داشتن مکان هایی برای مخفی شدن بسیار خوشش می آید که برای این منظور می توان از گلدان های سفالی استفاده کرد که علاوه بر ایجاد مکانی برای مخفی شدن سورم ها بستر مناسبی نیز برای تخم ریزی آنها فراهم می کند.همپنین بسیار به شرایط آب آنها دقت کنید زیرا بسیاری از بیماری های آنها به خاطر شرایط نا مطلوب آب است. بعد از تخم ریزی بطور کامل از تخم ها نگهداری می کنند.ماهی ماده بالای سر تخم هایی که ممکن است به 1000 عدد برسد ایستاده و از آنها مراقبت می کند.بچه نیز در دهان والدین مراقبت می شوند و برای شکار کردن بیرون می آیند.غذای مناسب برای بچه ها، آرتمیای تازه از تخم در آمده و یا پولکی می تواند باشد.
منبع

همسر یابی و انتخاب جفت

سوروم نیز مانند تعدادی از سیکلیدهایی که خود باید به انتخاب جفت بپردازند ، در انتخاب همسر کمی سخت گیر است .

بهتر است از روش معمول که بطور طبیعی صورت میگیرد و با غریزه ماهی سازگار است استفاده شود . در این روش باید تعدادی ماهی در کنار یکدیگر قرار داده شوند و آنها با همزیستی و معاشرت با یکدیگر به انتخاب جفت مناسب برای خویش بپردازند. در این روش بهتر است 4 تا 6 ماهی را در یک تانک قرار داد و به انها اجازه داد تا خود تصمیم و انتخاب مناسب را صورت دهند . این امر سبب سازگاری بیشتر ماهیان با یکدیگر و قوام بهتری در فرایند تولید مثلی ماهی خواهد بود .




آنها وقتی یکدیگر را برگزینند علائم پذیرشی از خود بروز میدهند که میتوان تا حدود زیادی به موفقیت جفت یابی در آنها پی برد .




آنها لبهایشان را در یکدیگر قفل کرده و مدتی به این حال باقی میمانند و در صورتی که چنین علائمی را از آنها مشاهده نکرده باشیم ، انتخاب قلمرو زیستی در تانک توسط دو ماهی و نیز با هم بودن و محافظت از قلمرو را میتوان از علائم مطلوب برای جفت خوردن ماهی در نظر گرفت .

در صورتی که برایمان امکان نگهداری چندین ماهی و اجازه انتخاب طبیعی وجود نداشته باشد ، میتوانیم دو ماهی مناسب و هم اندازه را برای پیشنهاد برای جفت یابی در یک آکواریوم قرار بدهیم . بطور طبیعی جفت یابی به راحتی صورت نمیگیرد و در صورتی که نزاعی بینشان باشد ، میتوانیم با جدا کننده یا شیشه یا وسیله شفاف و یا قابل دیدی ، دو ماهی را از یکدیگر مجزا کنیم تا فرایند آشنایی به تدریج صورت گرفته و از ایجاد تنش و برخورد بین ماهیان پرهیز شود . در صورتی که کمی حوصله بخرج دهیم و بعد از چند روز اولین امکان تماس نزدیک را بین ماهیان فراهم سازیم ، امکان قبول بهتر و بیشتر زوجین را فراهم کرده ایم. اگر باز مشاجره بین ماهی ادامه داشت باید به جدا سازی مجدد ماهی از یکدیگر پرداخته و فرصت بیشتری را برای آشنایی و از آن مهمتر عادت کردن ماهیان به یکدیگر و شرایط آکواریوم فراهم سازیم .
حتی در مواردی و توسط عده ای از تولید کنندگان ، گزارش شده که نر و ماده یک جفت را با جدا کننده ها و حایل های شفاف و قابل تماس از یکدیگر جدا کرده و اجازه داده اند هر یک به طور مستقل گامتها را در آب رها سازند .

در صورتی که یک نر و چند ماده در یک تانک وجود داشته باشد ، احتمال بروز شرایط مناسب برای انتخاب و ایجاد فرایند تولید مثلی بهتر فراهم میشود و میتوان پس از انتخاب جفت به سایر عملیات چرخه تولید مثلی ماهی پرداخت .
مهمترین مساله در موفقیت چرخه تولید مثلی و تحریک ماهی به انتخاب همسر مناسب و بروز رفتارهای عاشقانه ، وجود شرایط مناسب زیستی و فیزیکو شیمیایی در آکواریوم است . بهتر است آکواریومی با حجم 200 لیتر و نیز کیفیت آب خوب و سبک و اسیدی ( در حد مناسب برای گونه ) برایشان فراهم شود .
وجود مناطق مختلفی برای اختفا و آرامش به ماهی کمک میکند تا احساس امنیت و راحتی بیشتری در آکواریوم داشته باشد و در صورتی که از طرف جفت خود مورد آزار یا آسیب قرار گیرد بتواند در آن پناه بگیرد .

هر قدر شرایط زندگی و محیط فیزیکو شیمیایی آب بهتر باشد امکان بروز موفقیت در تولید مثل و نگهداری ماهی بهتر و بیشتر میشود. این امر درانتخاب همسر یا قبول جفت پیشنهادی نیز میتواند بسیار مهم باشد .

سورم يا بارش رنگي چشم لكه دارcichlasoma severum

وطن سورم یا بارش رنگی چشم لکه دار يا سیشلازوما سورم ، شمال آمریکا و گویاناست و به طولی در حدود 20 سانتیمتر میرسد .
جثه ای بلند و باریک با مقطعی تخم مرغی شکل دارد. با توجه به محیط ‍زیستش از رنگ آمیزی متنوعی برخوردار است .
رنگ اصلی ماهی سورم زرد مسی ، قهوه ای ، سبز ، سفید یا کاملا تیره است .

 

فلسهای ماهی نر دارای لکه های قهوه ای قرمزی هستند و ماهی ماده معمولا روشن تر بوده و باله مخرجی و پشتی کوتاهتری دارد.
با وجودیکه جثه بزرگی دارد ولی مورد توجه آکواریوم دوستان است.
در خارج از زمان جفتگیری و تولید مثل ماهی آرامی بوده و به گیاهان و تزئینات داخل آکواریوم صدمه ای وارد نمیکند.
وقتی به زمان جفت گیری برسد به شدت ماهیهای دیگر را می زند و بایستی به آکواریومی دیگر و فاقد گیاه انتقال داده شود .
نگهداریش مشابه ماهی سیکلید پرچمی است .
از یک تخمریزی و جفت گیری موفق بیش از 1000 تخم به دست می آید.
به گرما نیاز مبرمی داشته و حتی در زمستان نیز دمای آكواريوم نباید از 22 درجه سانتیگراد کمتر شود .

 

نويسنده: Pardis | تاريخ: چهار شنبه 24 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

حمل و نقل ماهی و گیاه در آکواریوم

حمل و نقل ماهی :
یکی از نکات ظریفیه که خیلی باید در موردش دقت کرد . وارد شدن ضربه به کیسه حمل ماهی ها , یا سرد شدن آب کیسه و یا کم شدن هوای داخل کیسه حمل و نقل باعث صدمات جبران ناپذیری به ماهی میشه که گاه در دراز مدت اثر خودشو نشون میده . در موقع حمل و نقل ماهی و یا حتا خرید ماهی بهتره که از دبه های پلاستیکی کوچک استفاده بشه که هم جلوی ضربه های وارده رو میگیرن و هم توسط بعضی از انواع ماهی ها که زائده های تیزی دارن مثل لوچ دلقک , کیسه نایلونی پاره نمیشه و شما رو دچار دردسر نمیکنه . بهتره نیمی از اون رو از آب پر کنید و باقی ظرف رو خالی بذارید . بهتر اینه که آب داخل دبه رو هم از منزل با خودتون بیارید چون معمولن آبی که توسط آکواریوم فروشی ها در کیسه های حمل ماهی پر میشه , حاوی بیماری هست و باعث میشه که آب آکواریوم شما آلوده بشه . در صورتیکه از دبه استفاده نمیکنید , موقع خرید ماهی از فروشنده تقاضا کنید تا داخل کیسه ماهی شما رو با اکسیژن پر کنه و بعد اونو در داخل کیسه نایلونی سیاه رنگ قرار بده تا ماهی دچار استرس نشه .
در موقع حمل ماهی همینطور باید دقت کنید که کیسه نایلونی در فضای سرد قرار نگیره . چون اغلب ماهی ها متعلق به آب گرم هستن و در صورت قرار گرفتن در هوای سرد بهشون شوک وارد میشه . بعضی از ماهی های حساس مثل دیسکوس ها هم در موقع حمل و نقلشون باید خیلی احتیاط کرد وگرنه اگر دچار استرس و یا تغییر حالت شیمیایی یا حرارتی آب بشن , غذا نمیخورن و افسرده میشن . برای اینکار باید اونها رو آب به آب کرد به روش زیر :

در کیسه رو خوب محکم کنید و لایه بیرونی کیسه رو خوب بشورید و کیسه رو توی آب آکواریوم قرار بدین و 20 دقیقه صبر کنین تا دماای آب کیسه با دمای آب آکواریوم یکی بشه

بقیه ادامه مطلب...........................


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: چهار شنبه 10 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

استرس ماهی ها

عوامل استرس در ماهیان آکواریومی

 

 اکثر ماهیان زینتی می توانند خودشان را با شرایطی که مقداری با محیط طبیعی آن ها متفاوت باشد وفق دهند اما این بدین معنا نیست که این شرایط یک فضای کامل و سالم برای رشد ماهیان آکواریومی هست . ماهی ها داری سیستم ایمنی در بدن خود می باشند که اگر ماهی ها در شرایط محیطی مناسب نگهداری شوند و عوامل استرس زا در آکواریوم به حد اقل برسد ماهی ها با استفاده از این سیستم ایمنی به خوبی می توانند در برابر بیماری ها از خود مراقبت کنند عوامل استرس زا در آکواریوم باعث مختل شدن سیستم ایمنی ماهی ها و در نتیجه آسیب پذیر شدن آن ها در برابر انواع بیماری ها می شود . البته این را نیز نباید فراموش کنیم که از بین بردن استرس در آکواریوم همه چیز نیست اما تا 90 % می تواند برای پیشگیری از بیماری ها و طول عمر ماهی ها به ماهی بازان کمک کند. .

 http://mahieman.persiangig.com/Fish/flowerhorn7.jpg


عوامل استرس زا

1 خریداری ماهی های مناسب با شرایط آب تانک یکی از عوامل جلوگیری از استرس می باشد . مثلا بعضی از ماهی ها نیاز به آبی با PH قلیایی دارند و برخی دیگر آبی با خواص کمی اسیدی را می پسندند و دسته ای دیگر نیاز به آب با شرایطی خنثی دارند. من باب مثال و جود یک تیکه چوب در اکواریوم مالاوی ها می تواند شرایط آب را بر هم بزند یا یک تیکه مرجان آهکی در آب دیسکس که این برهم خوردن شرایط آب می تواند باعث استرس در ماهی ها شود .

2 ترکیبات نیتروژن ( آمونیاک - نیتریت - نیترات ) که درجات مختلفی از مسمومیت را می توانند ایجاد کنند و در همه درجات استرس زا هستند . مقدار کمی از آمونیاک می تواند باعث مسمومیت ماهی ها شود . برای جلوگیری از به وجود آمدن امونیاک آکواریوم به فیلتر بیولوژیک مناسب نیاز دارد تا آمونیاک را به نیتریت و نیترات تبدیل کن اما توجه داشته باشید که خود نیترات هم می تواند باعث استرس در ماهی ها شود که با سیفون منظم ضایعات می توان مقدار آن کاست .

3 درجه حرارت : درجه حرارت باید متناسب با ماهی های داخل تانک تنظیم شود . برخی ماهی ها به آبی نسبتا سرد نیاز دارند و برخی دیگر به آب تقریبا ولرم وجود دمای نا مناسب می تواند باعث استرس در ماهی ها و در نتیجه خوب عمل نکردن سیستم ایمنی بدن ماهی شود .

4 برخی از ماهی ها نیاز به آب لب شور برای زندگی مناسب دارند در حالی که برخی دیگر از ماهیان حتی مقادیر کمک نمک در اب باعث استرس در آن ها می شود . مثلا : به آب ماهی مولی باید مقداری نمک آضافه شود تا ماهی به حد اکثر فعالیت و سلامت برسد . این در حالیست که بسیاری از کت فیش ها و جود نمک در آب را تحمل نمی کنند .

5 اندازه مخزن : اندازه مخزن رابطه مستقیم با ماهی که در آن می خواهیم نگهداری کنیم دارد . اگر مخزن کوچکتر از حد معمول برای ماهی ها باشد باعث تنش در نماهی ها می شود و ممکن است آن ها از خود رفتار پرخاشگرانه بروز دهند . گاهی ممکن است بسته به شرایط اندازه تانک باید بقزرگتر از حد معمول باشد . مثلا زمانی که یک جفت ماهی سیکلید در تانک به جفت گیری و تخم ریزی می پردازند منطقه وسیعی از تانک را قلمرو خود قرار می دهن و به شدت از ان محافظت می کنند و در چنین شرایطی اگر فضای باقی مانده برای سایر ماهی ها کم باشد آن ها دچار استرس می شوند .

6 سازگاری ماهی ها با یکدیگر از لحاظ رفتاری : باید توجه داشت که ماهیان زینتی از خانواده ها و مناطق مختلفی در جهان هستند و این باعث به وجود آمدن ماهی های خشن و صلحجو شده است شما باید به یاد داشته باشید که ماهیان صلحجو را باهم و ماهیان خشن را نیز بایکدیگر نگهداری کنید . این را هم به یاد داشته باشید که برخی گونه از ماهی ها ممکن است صلحجو باشن اما نسبت به برخی گونه از ماهی ها رفتار خشنی از خود بروز می دهند . از عوامل مهمی که می تواند به کاهش تنش و استرس و سازگاری ماهی ها با یک دیگر کمک کند رعایت هم خوانی ماهی ها از لحاظ جثه با یکدیگر است . مثلا وجود یک ماهی 40-50 سانتی هر چقدر هم که صلح جو و آرام باشد باعث استرس در یک ماهی 10-15 سانتی می شود . برخی گونه از ماهی ها باید به شکل گروهی نگهداری شوند و برخی دیگر تکی و اگر گروهی نگهداری شوند نسبت به هم نوعان خود رفتار مناسبی ندارد و اگر غیر از این شود باعث به وجو آمدن استرس و فشار در ماهی ها خواهد شد .

7 میزان اکسیژن موجو در اب یکی دیگر از عوامل سلامت و شادابی ماهی هاست . وجود اکسیژن پایین باعث خوب عمل نکردن سیستم امنی بدن ماهی و استرس شدید در ماهی خواهد شد و در شرایط حاد حتی منجر به مرگ ماهی می شود . یک نکته هرچه دمای آب بالاتر برود اکسیژن آب کاهش پیدا می کند .

8 رژیم غذایی نامناسب و نوع تغذیه از عوامل استرس زا در ماهی است . بهترین نوع تغذیه این است که تغذیه با تعدات دفعات بالا و مقدار غذای کم در هر وعده انجام شود . هم چنین یک رژیم غذایی با تنوع بالا به سلامت و کاهش استرس در ماهی کمک خواهد کرد . در ضمن از دادن غذاهای تاریخ گذشته به ماهی ها خود داری کنید چون این غذا ها و یتامین ها و خواص غذایی مفد خود را از دست داده اند و بیشتر شکم پر کن هستند.

9 تا حد امکان از دارو در اب تانک استفاده نکنید چون باعث از بین بردن باکتری های مفید و بر هم خوردن شرایط آب می شود و در نتیجه ماهی دچار استرس خواهد شد .
10 از اضافه کردن آب کر دار و تصفیه نشده به تانک خود داری کنید .

نشانه های استرس و فشار در ماهی ها

به طور کلی هر گونه رفتار ماهی که متناسب با هنجار آن ماهی نباشد می تواند نشانه ای از استرس در ماهی باشد . مثلا برخی ماهی ها همیشه در حال شنا کردن سرع در اب هستند و برخی دیگر به آرامی شنا می کنند برخی دیگر اکثر روز بی حرکت هستند بعضی ها شب شنا می کنند . بعضی ها در سطوح پایینی آب شنا می کنند و بعضی دیگر در بالای آب که هر گونه تخلف از این هنجار های طبیعی نشانه ای از عوامل فشار و استرس در ماهی می تواند باشد .

نشانه های شایع عبارتند از


1 تنفس ماهی در سطح آب که بر اثر کاهش اکسیژن محلول در اب به وجود می آید . دلایل آن می توان خوب کار نکردن وسایل اکسیژن رسانی - وجود مسمومیت در ماهی - جراحت آبششی - بالا رفتن نیترات آب و ...

2 غذا نخوردن یا خوب غذا نخوردن ماهی ها

3 تکان های سریع و غیر معمول در ماهی . که ممکتن است بر اثر نور نامناسب تانک یا فلاش دوربین و ... به وجد بیاید .

4 پنهان شدن ماهی ها که می تواند بر اثر رعایت نکردن ارتفاع تانک از سطح زمین باشد یا خوب دکور نشدن تانک یا حتی وجود یک ماهی پرخاشگر در تانک .

5 وجود زخم و جراحت بر روی بدن ماهی ها . که می تواند بر اثر دیگیری ماهی ها با یکدیگر و یا بر اثر برخورد ماهی با و سایل برنده در داخل تانک باشد .
در نهایت می توان گفت هر چیزی که ماهی را از شرایط طبیعی او دور کند باعث استرس در ماهی خواهد شد . که این استرس باعث مختل شدن با خوب کار نکردن سیستم ایمنی بدن ماهی و در نتیجه بیماری ماهی خواهد شد .

این متن ترجمه صرف یک مقاله نیست و از مقاله ها منابع متعددی استفاده شده است امیدوارم که برای دوستان و ماهیبازان عزیز مفید فایده قرار بگیرد .


منابع :
http://fins.actwin.com
www.fishdeals.com
www.fishchannel.com

 

نويسنده: Pardis | تاريخ: پنج شنبه 4 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

سازگاری ماهی ها با هم

گوشتخواران سازگار با هم


در مورد نگهداری گوشتخواران بر خلاف گیاهخواران ، نیاز به دقت و توجه بیش تری بوده و نمی توان هر نوع گوشتخواری را با سایر آنها نگهداری کرد .

در مورد سازگاری گوشتخواران مسئله ی اولی که به چشم می خورد ، اندازه ی آنان است ؛ به این صورت که بزرگتر بودن هر ماهی سبب آسیب ندیدن آن خواهد شد .

اما مسئله ی دوم در این مورد شکل بدنی آنها بوده ، به صورتی که بهتر است گوشتخوارانی که بدن پهنی دارند را با همین گوشتخوران نگهداری کرد و بر عکس .

اما به طور کلی در مورد نگهداری آنها می توان از گروه های زیر استفاده کرد :

 

گروه اول :



اسکار + سورم + پرت + پنکوسی گوشتخوار ( باله بلند ) + پیرانا + سیچلاید ها + ردتیل + جک دمپسی + تگزاس + گرین ترور + میداس سیچلاید + آروانا سیلور 

  

نکته : با این که در بالا نام چندین ماهی در یک گروه قرار داده شده ولی هیچگاه نمی توان همه ی آنها را با هم نگهداری کرده و تنها بایست از چند گونه از آنها نگهداری کرد . چون ماهی های گوشتخوار بسیار سریع رشد یافته و به همین سبب با سایر ماهی ها درگیر می شوند .

 

گروه دوم :

دیسکاس + اسکات + سورم + آنجل ( آنجل را هم با گیاهخواران و هم با بعضی گوشتخواران نگه می دارند . ) + آروانا سیلور + نایف

 


نکته : ماهی نایف را می توان در گروه اول هم نگهداری کرد ، ولی ممکن است از جانب بعضی از ماهیان آن گروه خطری نایف را تهدید کند .

تذکر : بسیاری از ماهیدارن به دلیل ظرافت بالای دیسکاس ، از آن تنها به همراه سایر دیسکاس ها نگهداری می کنند .

 

گروه سوم :

اگر شما تعداد زیادی از گوشتخواران را کنار هم نگه دارید امکان دعوا بین آنها وجود دارد که در گروه زیر میزان دعواهای احتمالی کمتر است .

اسکار + پیرانا + پنکوسی گوشتخوار + ردتیل + پرت ( البته پرت علاقه ی زیادی به دعوا دارد . )

نکته : دلیل اینکه ماهی زیبایی همچون فلاور هورن در این گروه ها قرار ندارد ؛ بسیار مهاجم بودن آن بوده و در بیش تر جاها ، فلاور را تنها در یک تانک قرار می دهند تا به ماهی دیگری آسیب نرساند .


گياهخواران سازگار با هم


به طور کلی بیش تر گیاهخواران را می توان با هم نگهداری کرد ؛ اما ممکن است به دلیل اختلاف اندازه در آنها مشکلاتی به وجود آورند ، که می توان از گروه های زیر استفاده کرد :

نکته : در صورتی که از ماهی ها تنها جهت زیبایی تانک خود استفاده کرده و علاقه ای به تکثیر آنها ندارید ، می بایست تنها از هر نوع از ماهی ، یک عدد نگهداری کنید .

 

گروه اول :



گوپی + مولی + پلاتی + سوارتل + کت فیش ها + گورامی ها  + شارک ها ( یک عدد ) + پنکوسی گیاهخوار + زبرا دانیو + بلک ویدئو + لوچ دلقک + تترا نئون + روح سیاه + کالر فیش

 

 

گروه دوم :

 کت فیش ها + گورامی ها + شارک ها + پنکوسی گیاهخوار + خانواده ی بارب ها  + فایتر ( دو فایتر را نمی توان در یک تانک نگهداری کرد . ) + آنجل + گلد فیش + + سیلور دالر + زبرا دانیو + بلک ویدئو + لوچ دلقک + روح سیاه

 

گروه سوم :

 اگر به ظرافت و زیبایی در تانک خود اهمیت می دهید می توانید از هر عضو از خانواده ی بارب ها تعدادی را در یک تانک قرار دهید تا زیبایی تانکتان دو چندان شود .

تایگر بارب + رزی بارب + گرین بارب + بارب طلایی + بارب حلب و سایر بارب ها .


نکته : بهتر است از بارب حلب و طلایی با سایر بارب ها نگهداری نکنید ، چون بیش تر از بقیه ی بارب ها رشد کرده و توازن به هم می خورد .


 

 

 

نويسنده: Pardis | تاريخ: پنج شنبه 4 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

دانستنی ها و نکات مهم ماهی ها و آکواریوم

مطالب در ادامه مطلب....................


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: پنج شنبه 4 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

سیلور دالر

سیلور دالر بقیه ادامه مطلب

 

 

این ماهی به این خاطر سیلور دالر نامیده شده است که بدن آن بسیار گرد و از پهلو فشرده شده است و معمولا به رنگ نقره ای با ته رنگ ابی و سبز کمی هست. انها مقداری هم قرمز هستند به خصوص باله ی نزدیک به مقعد درماهی های نر که لبه ی ان قرمز است. در بعضی گونه ها نیز انها نقاطی بر روی دو طرف بدنشان دارند. دالرها از خانواده ی پیرانا هستند و تعداد زیادی از انها منظره ی زیبایی در اکواریوم به وجود می اورد . دالرها بیش از دوازده گونه هستند که از لحاظ ظاهری شبیه هم هستند.


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

جک دمپ سی

جک دمپ سی (Jack Dempsey )

 این ماهی از لحاظ سیستماتیک در راسته سوف ماهیان و خانواده سیکلیدها و جنس سیکلاسوما قرار میگیره . نام علمی این ماهی Cichlasoma octofasciatum ست . واژه octofasciatum به معنی هشت خط هست و اشاره به 8 نوار تیره عرضی داره که روی بدن ماهی کشیده شده . این ماهی در بازار ایران اسامی گوناگونی داره مثل سیکلید کله قویی !

 

 

ماهی جک دمپسی یک ماهی رنگارنگ زیبا ست . هر چند که استرس می تونه رنگ این ماهی رو تحت تاثیر قرار بده و به خاکستری یا سیاه دگرگون کنه ؛ اما اگر در شرایط خوبی نگهداری بشه واقعن زیباست و رنگی دیدنی داره ؛ زمینه ای تیره با نقاط بسیار زیبا و درخشان مثل جواهر ! بعضی از انواع این ماهی هم کمیاب هستن و همین کمیاب بودن باعث افزایش قیمت جهانی اونها شده .

بقیه در ادامه مطلب........................................


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

ویتامین های ماهی ها

 

ویتامین برای ماهیها

Vitamin A
تاثیر: رشد سلولی

نشانه کمبود : رشد کم – تغییر شکل باله ها و ستون فقرات

منبع : جگر – اسفناج – هویج

Vitamin B1 (thiamin)
تاثیر: جداسازی کربوهیدرانها - تاثیر در رشد و باروری

نشانه کمبود : ترسو شدن – رشد کم – بی اشتهایی

منبع : فلفل قرمز – هویج – اسفناج

Vitamin B2 (riboflavin)
تاثیر: کنترل آنزیم ها و پروتئین ها

نشانه کمبود : رشد کم – بی اشتهایی – تار شدن چشم ها

منبع : فلفل قرمز – هویج – اسفناج

Vitamin B3 (Nicotin acid)
تاثیر: جداسازی پروتئین از غذا

نشانه کمبود : ضعیف شدن – حرکات غیرارادی - تومور

منبع : جگر – اسفناج – فلفل قرمز

Vitamin B5 (Pantothene acid)
تاثیر: تولید هورمون – متابولیسم

نشانه کمبود : ضعیف شدن – چسبیدگی آبشش ها

منبع : جگر – فلفل قرمز

Vitamin B6 (Pyridomin) and B12 (Cyanocobalamin)
تاثیر: سوخت وساز پروتئین ها و آنزیم ها

نشانه کمبود : افزایش تنفس – از دست دادن اشتها – رشد کم – ترسو شدن

منبع : جگر- فلفل قرمز

Vitamin C (Ascorbic acid)
تاثیر: درمان زخم – تاثیر بر گوارش

نشانه کمبود : زخم و تغییر شکل پوستی و کبدی و ماهیچه ای

منبع : فلفل قرمز – اسفناج

Vitamin D3
تاثیر: استخوان سازی

نشانه کمبود : پوکی و از بین رفتن استخوان ها

منبع : ماهی خوراکی – جگر ماهی

Vitamin E
تاثیر: باروری – رشد اندام تناسلی

نشانه کمبود : ناباروری

منبع : حبوبات – تخم مرغ

Vitamin K
تاثیر: ساخت خون – لخته سازی خون

نشانه کمبود : مرگ در اثر زخم ها

منبع : کاهو – اسفناج

Vitamin M (folic acid)
تاثیر: خون سازی- سوخت و ساز

نشانه کمبود : تجمع رنگ دانه های پوستی و سیاه شدن

منبع : جگر گوسفند و مرغ

Choline
تاثیر: رشد – رنگ

نشانه کمبود : بزرگ شدن کلیه ها و جگر
منبع : فلفل قرمز

 

لینک مرجع

نويسنده: Pardis | تاريخ: چهار شنبه 3 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

پروت ماهی

 

پروت ماهی

 

 

  

دو گونه از سیچلاید ها وجود دارند که پرت سیچلاید نامیده می شوند. نوع ارجینال و اصلی ماهی ای سبز رنگ است که از رودخانه ی آمازون و اورینکو در آمریکای جنوبی می آید. نر ها تا 30-40 سانتیمتر رشد می کنند. نام این ماهی به خاطر دهان بزرگ و طوطی وار آن است.این ماهی کمتر مورد توجه قرار گرفته و بسیار کم تکثیر شده است.

بقیه ادامه مطلب..........................

 

 


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 2 خرداد 1391برچسب:پرت ماهی, | موضوع: <-PostCategory-> |

تایگر بارب

 

 

انواع بارب ها شامل تایگر بارب، گرین بارب، رزی بارب، شوبرتی بارب و بارب زرد از جمله باربهایی هستند که در ایران بخوبی قابل تکثیر و پرورش هستند. زندگی تمام باربها با همدیگر شباهت دارند. اگر با غذاهای زنده و مقوی خوب تغذیه شوند، تعداد زیادی تخم می ریزد و هر ده روز یک بار میتوان از آنها تخمگیری کرد. اگر به روش صحیح و در سطح بالا این ماهیها را پرورش دهید، از نظر اقتصادی پر سود است. بسیار آسان و ساده می توانید از باربها تخمگیری نمائید و بخوبی آنها را پرورش دهید. ماهیهای بارب بسیار مقاوم، سرسخت و پرتحرک هستند و معمولاً باید بصورت گروهی از آنها تخمگیری شود.
ماهیهای مولد بهتر است از ماهیهای جوان، با نشاط، سالم و از شاه ماهیها انتخاب شوند. سن بلوغ باربها شش ماهگی است و قبل از تخم ریزی باید ماهی های نر از ماده حداقل 10 روز جدا نگهداری شوند. تا تمایل و علاقه آنها نسبت به همدیگر شدید تر و تعداد تخم بیشتری ریخته شود در این مدت باید تمام شرایط نگهداری بخوبی کنترل شود.

 

بقیه ادامه مطلب.............


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 2 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

دلقک ماهی(آب شور)

 

دلقک ماهی(آب شور)

دلقك پركولا اوسلاريس  

نام خانواده : Pomacentridae

نام عمومي : دلقك پركولا اوسلاريس

نام محلي : دلقك پركولا

اندازه : 10 cm

غذا : همه چيز خوار

پراكنش : آبهاي جنوب شرقي آسيا

وسيله صيد : تورهاي گوشگير ثابت كف و گرگور

درجه حرارت : 26-24 c

Ph : ۴ / ۸

شوري : 027/1 – 023/1

 

   اين گونه در جزاير مرجاني زيست مي كند . بسيار جسور بوده و حتي در اولين روز نگهداري در آكواريوم غذا را از دست مي گيرند .بسيارقلمرو طلب بوده و حتما يك شقايق محل قلمرو او را تشكيل خواهد داد لذا براي نگهداري از آنها بايد بسته به تعداد ، يك يا دو شقايق هم تهيه نمود .

 اينگونه تصور مي شود كه اين ماهي غذاي شقايق را هم تهيه مي نمايد در حاليكه به محض غذا گرفتن به شقايق پناه برده و مقداري از غذاي خود را به هنگام خوردن بر روي شقايق مي ريزد كه همين مساله تغذيه شقايق را هم فراهم مي نمايد .

 تقريبا نگهداري از همه گونه هاي دلقك در يك آكواريوم امكان پذير بوده و نگهداري از آنها هم بسيار آسان است كه به همين دليل يك پاي ثابت آكواريوم هاي آب شور تلقي مي شوند .

 

 رنگهاي اينگونه بسيار متنوع است و حتي سياه كامل هم يكي از رنگهاي اين گونه را تشكيل مي دهد . معمولا در طول روز با يكديگر كلنجار مي روند كه اين موضوع بعنوان بازي آنها با يكديگر تلقي مي شود و نه جنگيدن .

بقیه ادامه مطلب............


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 2 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

عکس هایی از پرچم ماهی

 

عکس هایی از پرچم ماهي پيشاني برآمده ( آنتن دار شاخدار ) آب شور



بقیه ادامه مطلب.................

 


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 2 خرداد 1391برچسب:ماهی, | موضوع: <-PostCategory-> |

پرچم ماهی

 

پرچم ماهی پیشانی برآمده ( آنتن دار شاخدار ) آب شور


نام خانواده : chaetodontidae
نام عمومي : پرچم ماهي پيشاني برآمده

نام محلي : آنتن دار شاخ دار

اندازه : 20
cm

غذا : جلبك ، غذاي گياهي و بي مهرگان كوچك

پراكنش : آبهاي جنوب شرقي آسيا  

وسيله صيد : قفس و ساچوك

درجه حرارت : 26-24
c

Ph : ۴ / ۸

شوري : 027/1 – 023/1

اين ماهي از زير گونه پروانه ماهيان بوده و از نظر همه خصوصيات همانند ماهي آنتن دار است ليكن در كشور ما بعنوان ماهي وارداتي بفروش ميرسد .

به نظر من علاوه بر رنگ بدن ، حالت فلسها و وجود دوشاخ كوچك در بالاي چشم ها و يك برآمدگي در جلوي سر از ديگر وجوه تمايز اين گونه با ماهي آنتن دار است ضمن آنكه  در تمام طول مدت نگهداري از هردوگونه (‌آنتن دار و آنتن دار شاخ دار ) كه به يك سايز تهيه شده بودند ماهي آنتن دار شاخ دار رشد كمتري نسبت به ماهي آنتن دار دارد كه به نظر ميرسد اين بدليل خصوصيات ژنتيكي اين گونه باشد . زيرا در عين حال كه كوچكتر ماند ، از سلامت كامل هم برخوردار بود .  

اغلب نگهدارندگان تخصصي ماهي هاي آب شور اين گونه را بسيار حساس و تغذيه آنرا امري مشكل ميدانند كه اين موضوع براي گونه مورد نگهداري من وجود نداشته و همواره انرا در آكواريوم با اشتهاي بسيار زياد و شاداب مي ديدم .

براي نگهداري از اين گونه حتما" يك پناهگاه غار مانند براي مخفي شدن بوجود بياوريد . فضاي آكواريوم انها هم بايد با مرجان ، سنگ و جلبك تزئين شده و به نور مصنوعي همراه با نور غير مستقيم خورشيد نيازمند بوده و در تمام سطوح آكواريوم حركت دارند .
لینک مرجع
 



 

نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 2 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

ماهی آروانا

خانواده : Osteoglossidae

درجه حرارت: بین 75 تا 80 درجه فارنهایت / 23 تا 26 درجه سانتیگراد

خلق و خو:

از نظر رفتاری علاقمند به مبارزه با آرواناهای همتای خود است – علاوه بر این لازم به ذکر است که آروانا یک ماهی جهنده است، یعنی اگر در آکواریوم خود می خواهید آروانا نگهداری کنید حتما باید آکواریومتان درب داشته باشد زیرا آرواناها از داخل آب به بیرون می پرند و می توانند پرش های بلند و حیرت آوری انجام دهند. با افزایش اندازه شان، توانایی و احتمال پرش آنها نیز افزایش می یابد. از یک سرپوش سنگین برای آكواریومتان استفاده کنید چرا که آنها به راحتی می توانند با یک ضربه به سرپوش آن را لق کنند و به کناری بزنند.

آرواناها تمام مدت در حرکت هستند که احتمالاَ بخاطر جستجو برای غذاست و یا حتی برای طلبیدن حریف. معمولاَ رفتار مثبتی را از خود بروز می دهند. از ترساندن آنها بپرهیزید و تانک جدا شده بچه ماهی ها را از آنها دور نگاهدارید. یک آروانای بالغ به راحتی می تواند تانک را بشکند.

اندازه: معمولاَ تا 60 سانتیمتر رشد می کند ولی تا 1 متر هم ممکن است در خارج از آکواریوم رشد کنند.

دکور: رفتار آرواناها در یک تانک خالی ( آكواریوم فاقد دکور ) بسیار ناراحت می نماید. ممکن است صدماتی هم به قسمت هایی از اطراف دکور آكواریوم بزنند ولی رویهم رفته رفتارشان در تانک دکور شده بسیار آرام تر است.

گیاهان: در اضافه کردن گیاهان زنده و طبیعی به تانکتان آزادی کامل دارید چرا که آروانا گیاهخوار نیست. ممکن است با ضربه ای، گیاهان را سست کند ولی مطمئناَ تصادفی است نه عمدی. گیاهان را در دو انتهای تانکتان قرار دهید.

محل امن: مخفی نمی شود ولی کمی به دکور آکواریوم علاقمند است.

شرایط آب: آب تمیز ضروری است.

همزیستی: می توانید این ماهی را با سیچلایدهای کوچکتر نگاهدارید. البته نه در اندازه ای که برای بلعیدن توسط آروانا مناسب باشند. همچنین می توانید آنها را با اسکارهای کوچک و گلدفیش های بزرگ نگاهدارید. اگر سیچلایدهای شما رفتارهای خشونت آمیزی از خود بروز می دهند - همانند زمانی که برای تولید مثل آماده شده اند - باید سیچلایدهای مهاجم را جابجا کنید. ضمناَ نوع شنای سیچلایدها که خیلی نزدیک به سایرین حرکت می کنند می تواند به پولک های آروانای شما صدمه بزند.

 انواع: 1- آروانای نقره ای ( آروانای سیلور ) -2- آروانای آسیایی ( آروانای آسیایی طلایی- آروانای آسیایی قرمز- آروانای آسیایی نقره ای) -3- آروانای خالخالی -4- آروانای كوتوله ( آروانای شمالی ) -5- آروانای آفریقایی -6- آروانای مشکی

منبع:http://worldfish.blogfa.com/

 


 

نام علمی : Osteoglossum bicirrhosum

نام عمومی : آروانای نقره ای-آروانای سیلور ( silver arowana)

زیستگاه اصلی آروانای سیلور: امریکای جنوبی (رودخانه آمازون)

آنها را در رودخانه آمازون می توان یافت که در آنجا تا 48 اینچ ( حدود 120 سانتی متر ) رشد می کنند و ارزان ترین گونه  آروانا به حساب می آیند . آروانای سیلور بیش تر از سایر گونه های آروانا میل به پرش از آکواریوم به بیرون را دارد و به همین دلیل اغلب آنها از آکواریوم هایی که پوشش نداشته و یا پوشش مناسب و محکمی نداشته باشند به بیرون پریده و تلف می شوند .

آروانای سیلور را می توان با گرسنه نگه داشتن به خوردن غذاهای غیر زنده و خشک هم عادت داد ، ولی بهتر است به آنها ماهی ، خرچنگ و میگوی بدون نمک بدهید .

این گونه ی آروانا در دمای 75 تا 86 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) و PH بین 6.0 تا 7.0 درجه به خوبی زندگی می کند .

طول تانک آرواناهای جوان نباید از 36 اینچ ( 90 سانتی متر ) کوچکتر باشد و پس از کمی بزرگتر شدن باید تانکی به طول 48 اینچ ( 120 سانتی متر ) برای آنها فراهم کنید . البته وقتی طول آروانا به 15 اینچ ( 40 سانتی متر ) می رسد ، به تانک بزرگتری برای آنها نیاز است .

آروانای سیلور می تواند با گونه های مشابه ناسازگار بوده و به سوی آنها پرخاش کند مگر اینکه سایر ماهی ها از آن خیلی بزرگتر باشند . آنها را می توان با کت فیش ها و گونه های مشابه بزرگتر از خود نگه داشت .

بی شک آرواناهای سیلور شکارچی های خوبی بوده و ماهی های کوچک تر را می خورند .

 

 

 

 


 

 

 

نام علمی : Scleropages formosus

اسامی عمومی: آروانای آسیایی ( آروانای آسیایی طلایی- آروانای آسیایی قرمز- آروانای آسیایی نقره ای)

( Asian bonytongue - dragon fish )

زیستگاه اصلی آروانای آسیایی: آسیای جنوب شرقی( فیلیپین - تایلند - سنگاپور و....)

یک گونه ی در معرض خطر آروانا بوده که با توجه به کمبود آنها باید به رعایت قانون صادرات آنها توجه بیش تری صورت گیرد .

آروانای آسیایی معمولاً تا 36 اینچ ( حدود 90 سانتی متر ) رشد می کند و اغلب از گونه های دیگر آروانا خیلی گرانتر است . آنها در جنوب شرق آسیا تا اندازه ای محبوبند که مردم فکر می کنند نگهداری از آروانای آسیایی برای آنها شانس می آورد .

گوپی های سالم ، گلدفیش ها ، قورباغه ها و میگو می تواند یک غذای کامل برای آنها محسوب شود .

بهترین دما برای آب تانک آروانای آسیایی بین 75 تا 86 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) و PH بین 7.0 تا 7.5 درجه است .

تنوع زیبایی این ماهی نیز مربوط به انواع آن در آسیای جنوب شرقی و فیلیپین است. ما هرگز آنها را ندیده ایم برای اینکه هیچ کس نتوانسته آنها را به کشور بیاورد و نیز بخاطر قیمتشان که خیلی گران است.

برای مثال گونه اژدهای سرخ با میکروچیپ هایی که روی بدنشان جاسازی شده وارد می شوند و شما نمی توانید آنها را از وحش صید کنید. همچنین هیچ کدام از عمده فروش ها نیز نمی توانند این ماهی را وارد کنند.

این آرواناها زیر آب، حرکات موجی بسیار زیبایی را در آکواریوم به هنگام جستجو برای شکار یا زمان ستیز با سایر دراگون ها به نمایش می گذارند.

بیشتر آسیایی ها توجه بخصوصی به آرواناها دارند . خیلی از رستوران های آسیایی نیز از این اژدهاهای خوش شانس در لیستشان استفاده می کنند.

آنها را در تانك های سرپوشیده نگاهدارید: آرواناها از داخل آب به بیرون می پرند و می توانند پرش های بلند و حیرت آوری انجام دهند. با افزایش اندازه شان، توانایی و احتمال پرش آنها نیز افزایش می یابد. از یک سرپوش سنگین برای آكواریومتان استفاده کنید چرا که آنها به راحتی می توانند با یک ضربه به سرپوش آن را لق کنند و به کناری بزنند.

محل زندگی: می توانید برای شروع از یک آکواریوم 10 گالنی / 37 لیتری استفاده کنید. همانطور که رشد می کنند به یک آکواریوم 100 گالنی / 378 لیتری نیاز پیدا خواهند کرد. شما می توانید آنها را در یک تانک 70 گالنی / 264 لیتری هم نگاهدارید ولی این کار حقیقتاَ مانع رشد صحیحشان خواهد شد.
همچنانی که رشد می کنند، کم کم به هم وابسته می شوند. آنها در گروه های بزرگ بهتر رشد می کنند تا زمانی که فقط یک جفت باشند.

 


 

 

نام علمی : Scleropages Leichardti

نام عمومی : آروانای خالخالی

زیستگاه اصلی آروانای خالخالی: جنوب استرالیا

بیش تر در جنوب استرالیا یافت شده و در آنجا تا 36 اینچ ( 90 سانتی متر ) هم رشد می کنند ، هرچند که در آکواریوم از نظر طول بسیار کم رشد می کنند . آنها کمتر از آرواناهای آسیایی مورد علاقه ی مردم هستند .

در بعضی موارد می توان آنها را با آروانای سیلور هم نگه داشت .

آنها قادرند بیش تر چیزهایی که در دهانشان جای می گیرد نظیر جیرجیرک ها ، حشرات و ... را ببلعند .

آروانای خالخالی ترجیحاً در دمای 75 تا 84 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) و PH بین 6.5 تا 7.5 درجه نگهداری می شود .

ممکن است آروانای خالخالی پرخاشگر بوده و برای خود قلمرو برگزیند .

 

 


 

 

نام علمی : Scleropages Jardini

نام عمومی : آروانای کوتوله – آروانای شمالی -  ( gulf saratoga )

زیستگاه اصلی آروانای کوتوله / شمالی:  استرالیا

اغلب در استرالیا یافت می شود و تا 36 اینچ ( 90 سانتی متر ) رشد می کنند .

غذای آنها همانند آروانای خالخالی بوده و کمتر از سایر آرواناها از تانک به بیرون می پرند ، ولی باز هم احتمال پرش آنها به بیرون از تانک وجود دارد .

بهتر است آروانای کوتوله در PH بین 6.0 تا 7.5 درجه و دمای 72 تا 80 درجه فارنهایت ( 22-27 درجه سانتیگراد ) نگهداری شود .

ممکن است در کنار سایر ماهی ها و به صورت دسته جمعی کمتر پرخاشگر باشد ولی باز هم شکارچی محسوب شده و هر چیزی که در دهانشان جای می گیرد را می بلعند .

آنها خرچنگ ، ماهی ، حشرات و غذاهای دانه ای را شکار کرده و می خورند .

اینها هم از نوع سیلور بسیار کوچکترند و قیمتشان هم بیشتر است.

 

 


 

 

نام علمی : Heterotis Niloticus

نام عمومی : آروانای آفریقایی

زیستگاه اصلی آروانای آفریقایی : غرب و مرکز آفریقا

در غرب و مرکز آفریقا زندگی کرده و تا 40 اینچ ( 100 سانتی متر ) رشد می کنند و از سایر گونه های آروانا کمیاب ترند . آنها ماهی های کوچک را خورده و بهتر است در دمای 75 تا 86 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) و PH بین 6.7 تا 7.5 درجه ( ترجیحاً 7.0 درجه ) نگهداری شوند .

آرواناهای آفریقایی ماهی ، میگو ، کرم زنده و حشرات را می خورند .

 

 


 

نام علمی : Osteoglossum Ferreira

نام عمومی : آروانای مشکی

زیستگاه اصلی آروانای مشکی : زادگاه این ماهی آمریکای جنوبی است(آنها را از آبگیرهای جنوب ریونگارو می آورند)

آنها را از آبگیرهای جنوب ریونگارو می آورند و تا 40 اینچ ( 100 سانتی متر ) در طبیعت و در اسارت خیلی کمتر رشد می کنند .

آروانای مشکی ماهی زنده ، حشرات بزرگ ، عنکبوت ، کرم فشرده و حتی گاهی اوقات غذاهای دانه ای و پولکی را می خورد ( البته نه هر نوع پولکی و غذای دانه ای) .

آرواناهای مشکی جوان خیلی ظریف و حساسند ولی آرواناهای مشکی بزرگتر مقاومتر و سخت ترند .

آنها PH بین 5 تا 7 را در کنار دمای 75 تا 86 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) را ترجیح می دهند .

 


آروانا ماهی بسیار گرانقیمتی است. پس هنگام خرید باید به یكسری نكات مهم توجه كنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.
تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شكل بدن : به میزان كافی پهن و طویل باشد و هر باله باید كامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و كاملاً شكل دار و بزرگ

سبیلكها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیك به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات باشد.

چشمها : در شكل و اندازه مناسب باشد، كدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : كاملاً بسته باشد و هیچكدام از فكها از آن یكی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یك خط در راستای فك باشد.

شكم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد.

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می كند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می كنیم :

رنگ :
مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است كه علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می كند. بنابراین اگر شكل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد
.

شكل بدن
:
ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی كه به آن می دهند و محل نگهداریش توجه كنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور كلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد
.
غذای داده شده باید مغذی باشد و از غذاهای دریایی در رژیم غذایی آنها استفاده كنید. ماهی نباید به یك نوع غذا عادت كند و یا به مقدار زیادی غذا بخورد. غذادهی باید به خوبی كنترل گردد
.

فلسها
:
عامل ممایز كننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لك دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد
.
بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فكر می كنند كه وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود كه ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشكل، اجسامی كه می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف كنید. دوره جایگزینی فلسها، 5-3 هفته طول می كشد
.
در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باكتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیكی و شیمیایی آب را كنترل نمایید. اگر یك فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش كرده و آنرا بكنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد كرد
.

سبیلكها
:
باید به اندازه كافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلكهای كنده و كوتاه شده پرهیز كنید
.

سبلیكها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟
در ابتدا باید بگویم كه فضای مخزن شما باید به میزان كافی وسیع باشد تا سبیلكها بتوانند به راحتی فعالیت كنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد كرده و مدام به اجسام آكواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند
.


نكات قابل توجه
:
-
مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نكنید ( یك مخزن ساده بهترین است)
.
-
غذا را در كنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آكواریوم قرار دهید
.
-
هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این كار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد
.
-
سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آكواریوم را توسط چسب گرد كنید ( گوشه دار نباشد)
با رعایت نكات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیكلها به میزان زیادی بكاهید. در صورت كنده شدن و شكستن سبیلكها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی كوتاهتری دارند
.
سبیلكها می توانند به دو صورت صدمه ببینند
:
1- زمانی كه سبیلك از ریشه كنده می شود :‌ زمانی كه این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشكل است
.
2- زمانی كه سبیلك از ریشه كنده نمی گردد : اگر سبیلك از ریشه كنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است كه آنرا قطع نكنید تا دوباره رشد كند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد
.

باله ها
:
هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یك باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محكم باشند و هیچگونه پارگی در باله ها مشاهده نگردد
.
در زمان بچگی، باید كاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می كنند. فضای كوچكتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی كمتر می گردد
.
هنگامی كه ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یك مخزن بزرگتر انتقال یابد برای جلوگیری از صدم باله ها، به این نكات توجه كنید
:
-
از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نكنید
.
-
ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید
.
-
برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی كه به 15 سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده كرد و به جای آن از كیسه پلاستیكی استفاده نمایید
.
-
اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع كنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد
.
شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حركت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حركت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

برای عمل جراحی، حتما از یك حرفه ای كمك بگیرید. ممكن است كه پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شكل مناسبی پیدا نكنند.

چشمها :
در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می كنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند
.
زیرا در طبیعت ، یكی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشكیل می دهد. چشمهای سالم باید كاملاً در مركز بوده و كدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش كنند. كاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند
.
در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است
:
1- در مخزن چون غذاها سریعاً به كف می روند، چشمها به دنبال غذا در كف بوده و به سمت پایین می نگرد
.
2- این مساله به اندازه كافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود كه چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد
.


دهان
:
لبها نباید خیلی برآمده باشند و فك پایین نباید شل باشد. در آكواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند كه باعث می گردد عضلات فك سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشكل، باید مخزن را بزرگتر كنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم
.

دندانها
:
به طور كلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها كاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت
.

سرپوش آبششی
:
باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یك سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید
:
-
از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نكنید
.
-
دمای صحیح را در مخزن برقرار كنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروك می شوند. توجه كنید كه تغییرات دمایی شدید باعث كج شدن سرپوشها می گردد
.
-
شرایط صحیح فیزیكی و شیمیایی را در مخزن برقرار كنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اكسیژن موجود در آب داشته باشید
.
اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باكتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید
.

شكم
:
شكم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشكلات معده است. به غیر از زمانی كه ماهی می خواهد تخم ریزی كند
.

نحوه شنا كردن
:
شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی كه به درستی شنا نمی كند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است كه ماهی بتواند به طور عمودی شنا كند و باله های خود را كاملاً باز كند. سبیلكها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند

 

 

نويسنده: Pardis | تاريخ: یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

تکثیر طوطی ماهی

تکثیر و پرورش ماهی پرت:
ماهی پرت (Parrot fish) یاطوطی ماهی آب شیرین ، دو رگه ای زببا از خانواده سیچلاید ماهیان (Cichlidae) و راسته سوف ماهی شکلان (Perciformes) می باشد که طرفداران بسیاری را به خاطر نوع فیزیک چهره و رنگ آمیزی به خود اختصاص داده است .
چشمان درشت ، دهان مثلثی و منقار مانند (Beak – like) در آنها موجب چنین نامگذاری گشته و برای آنکه با طوطی ماهی دریایی که خود نیز گونه ای جذاب از خانواده (Scaridac) بوده اشتباه گرفته نشود . آن را طوطی ماهی آب شیرین می نامیم.
در میان ماهی ها بوجود آمدن دورگه ها چندان نا اشنا و دور از انتظار نبوده ، به طوری که از آمیزش برخی گونه ها مانند ماهی دم شمشیری نر (Swordtail) با ماهی پلاتی ماده (Platy)، فیل ماهی ماده (Beluga) با اسفرلیاد نر (Starlet)، آزاد ماهی چشمه ای (Book charr) با قزل آلای خال قرمز (Brown trout ) و یا با آزاد ماهی مها‌‌ جر آلپ (Charr) و ... نیز هیبرید تشکیل می گردد .
.: www.PersianFish.com :.
این مقاله از مجموعه اطلاعات جمع آوری شده از تکثیر کنندگان ماهیان زینتی و خصوصا تولید کنندگان ماهی پرت در کشورهای چون تایوان ، چین و مالزی می باشد و با توجه به اینکه مراجع و منابع مختلفی در رابطه این ماهی سخن به میان آورده اند و نظرات مختلفی در رابطه با هیبریدهای آن ارائه کرده اند به طبع تردیدی در خصوص واقعیت خلقت این ماهی به افراد بیان خواهد کرد .
   
.: www.PersianFish.com :. .: www.PersianFish.com :. .: www.PersianFish.com :.

تاریخچه تولید ماهی پرت:
اطلاعات دقیقی در خصوص پیدایش این ماهی در دسترس نیست ولی تولید تصادفی آن را بین سال 1989 تا 1990 میلادی و به کشور چین نسبت می دهند که با انتشار مقاله ای تحت عنوان "یک ماهی دورگه جدید" به وسیله Chen Yan Qing به اطلاع عموم رسید Chinese Republic Yepublic Year Min Gou between 78 and 79 در این میان بنام Cai Jian تمرکز خود را در راه تولید این هیبرید و ارائه آن به عنوان یک ماهی زینتی جذاب به بازار فروش گذاشت که جزء نخستین سرمایه گذاران پرورش ماهی پرت به حساب می آید . البته برخی از منابع دیگر پیدایش این هیبرید را در سال 1986 و به کشور تایوان نسبت می دهند . پرورش دهندگان زینتی اغلب والدین این گونه را معمایی بزرگ پنداشته و همین امر موجب شد تا اغلب محققین پرورش ماهی در تایوان نتایج حاصله از هیبرید گیری هایشان را در اختیار یکدیگر بگذارند تا بدین وسیله به تبادل اطلاعات پرداخته و از تکرار روش های نادرست جلوگیری نمایند .

مولدین ماهی پرت:

پس از گذشت سال ها آزمون و خطا ، محققین پرورش ماهیان زینتی به نتیجه قابل قبولی در این خصوص رسیدند. انها با آمیزش میان ماهی شیطان سرخ با نام علمی Cichlasoma citrinellum و ماهی سیچلاید سر قرمز با نام علمی Cichlasoma synspillum ( گونه های بومی آمریکای مرکزی ) به این مهم رسیدند . آنها با قرار دادن مولد نر ماهی شیطان سرخ و مولد ماده سیچلاید سر قرمز در یک مخزن و با فراهم کردن محیطی آرام به همراه تغذیه ای مناسب به این موفقیت دست یافتند . ماهی سیچلاید سر قرمز حداکثر به طول 25 سانتی متررسیده و در سطوح صاف حدود 1000 تا 2000 تخم می گذارد که البته ممکن است تعدادی توسط والدین خورده شوند . لاروها حدودا 3 روز بعد با توجه به درجه حرارت محیط از تخم خارج می شوند .
در منابع اینگونه بیان می شود که ماهی پرت نر عقیم و نابارر بوده ولی جنس ماده دارای قدرت باروری میباشد . بنابراین ماهی پرت ماده را اغلب با جنس نر ماهی شیطان سرخ در یک تانک و به منظور تکثیر نگهداری می کنند . سایر احتمالات و نظریات در این خصوص هنوز به صورت علمی بررسی نشده است . ممکن است ماهی های تولید شده با یکدیگر و یا با والدین خود تفاوت های محسوسی داشته باشند که در ادامه به نحوه انتخاب گزینه های درست پرورشی آنها خواهیم پرداخت . متاسفانه در کشور ما به طور نادرست و انتخابی نامگذاری ماهیان زینتی صورت می گیرد که اغلب اوقات نیز این کار بدون هیچ گونه مطالعه ای صورت می گیرد . به عنوان نمونه ماهی شیطان سرخ را پوزه میمونی می نامند .
.: www.PersianFish.com :.
 .: www.PersianFish.com :.

خصوصیات مخازن تکثیر:

مخزن تکثیر به عنوان یکی از مولفه های موثر در تولید موفقیت آمیز ماهی پرت محسوب می گردد . همانطور که می دانید ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه ای در سیجلاید ماهیان بروز نماید ، بنابراین چنانچه دو ماهی شیطان سرخ و سیچلاید سر قرمز را در یک مخزن قرار دادید و شاهد چنین رفتارهایی ( که اغلب از جنس نر بروز می نماید ) بودید ، با استفاده از یک حایل ( یک شیشه و یا توری مناسب که به کیفیت آب لطمه ای وارد نسازد و در عین حال محکم و ثابت قرار گیرد ) آنها را موقتا از یکدیگر جدا نمایید . این حایل علاوه بر ویژگی های ذکر شده باید امکان رویت هر دو مولد را به یکدیگر بدهد .
مخزن تکثیر سیچلایدها همانند اغلب ماهی ها که به طور تجاری و انبوه تولید می شوند ، بستری بدون قلوه سنگ و شن داشته تا بتوان به راحتی کف آن را نظافت نمود . حرارت ایده آل برای آنها 27 الی 28 درجه سانتیگراد ، pH در حدود 7 ، به همراه اکسیژن رسانی و فیلتراسیون قوی مناسب خواهد بود . گنجایش تانک برای هر مولد حداقل 65 گالن و آب با سختی در حدود صفر تا 15 درجه مناسب خواهد بود .
با توجه به این که سیچلایدها در طبیعت دربستر آب بر روی تخته سنگ ها ، ریشه های درختان و ... تخم ریزی می نمایند ، تکثیر کنندگان نیز در مخازن تکثیر از تخته سنگ ها و یا ظروف بشقابی شکل بهره می گیرند تا پس از تخم ریزی بتوانند به سادگی با انتقال سنگ تخم و یا مولدین به مخزن دیگر ، شرایط را برای تخم ریزی مجدد آنها فراهم نمایند.

درجه بندی و تمایز:

همانطور که ذکر شد وجود تفاوت های ظاهری در میان گونه های تولید شده ماهیان پرت وجود دارد منجر به ایجاد تفاوت های در مدت زمان ماندگاری نوزادان ، تفاوت در قیمت و ... می گردد . این تفاوت ها در سنین پایین بیشتر نمایان بوده ، پس بهترین زمان برای تفکیک گونه های باارزش از گونه های ضعیف در همین سنین می باشد . بر همین اساس جدول زیر که از یک مقاله چاپ شده در ژوئن سال 1980 در ژورنال AquaLife می باشد استخراج شده و هنوز هم در کشورهای مختلف برای شناسایی نژادهای مختلف ماهی پرت مورد استفاده قرار می گیرد . این جدول در یازدهمین شماره ژورنال AquaPet نیز مورد تایید قرار گرفته و در آن طبقه بندی چهار گروه عمده از ماهیان پرت که شباهت بسیاری به یکدیگر دارند ، اشاره می گردد .
.: www.PersianFish.com :.
 
 
درجه بندی طول کل (cm)
بخش کوهانی شکل فوقانی اشکال و شرایط آبششها فرم دهان فرم پوست رنگ آمیزی سایر
گروه A عالی 2/1ـ1 به طور واضح دارند فاقد گشایش بیرونی،بی عیب مثلثی،کامل بسته نمی شود صاف ، هموار نارنجی ، قرمز روشن -
گروه A 5/1ـ2/1 اصلا ندارند فاقد گشایش بیرونی،بی عیب شبه مثلثی، کامل بسته می شود صاف ، هموار نارنجی ، قرمز روشن بدن با لکه های تیره
گروه B 6/1ـ2/1 اصلا ندارند گشایش رو به بیرون، بی عیب عادی ، کامل بسته می شود ناهموار ، مخدوش نارنجی ، صورتی قرمز بدن با لکه های تیره
سایر نژادها 2/2ـ5/1 اصلا ندارند گشایش رو به بیرون، بی عیب عادی ، کامل بسته می شود نیمه صاف صورتی قرمز، قرمز روشن شباهت بسیار به سوروم طلایی
 
منظور از طل کل Total length دراین جدول ، فاصله بین نوک پوزه تا انتهای باله دمی ماهی می باشد. برای محاسبه دقیق تر این کار ، نتایج حاصله از بررسی نژادهای مختلف ماهی پرت را با ماهی سوروم طلایی از خانواده سیچلاید ماهیان به عنوان نمونه شاهد در نظر گرفتند . به نظر میرسد که این چهار گروه بیشترین شانس ماندگاری و فروش تجاری را در بین اقلام دیگر ماهی پرت داشته باشد که این انتخاب بهتر است در همان طول های ذکر شده صورت گیرد .
تغذیه : از نظر رژیم غذایی ، ماهی پرت چندان سخت گیر نبوده و اغلب از تمامی غذاهای ساختگی وطبیعی با اشتها استقبال می کند . غذاهای مختلفی مانند کرم خاکی خرده شده (earth worm) کرم خونی (blood worm) ، قطعات کاهو ، جگر بدون چربی و ریز شده گوساله ، غذاهای گرانولی یا گلوله ای شکل و .... می توانند رژیم غذایی متنوع و مناسبی را برای آنها در طول هفته تشکیل بدهند. طول عمر این ماهی در صورت رعایت تمامی شرایط زیست محیطی تا حدود 10 سال نیز ادامه خواهد یافت .

 


رنگ آمیزی:

رنگ های طبیعی حاصل از ادغام والدین ماهی پرت ، به صورت قرمز ، نارنجی ، زرد و یا کرم رنگ بروز می نماید که به همین علت آن را Blood Parrot با پرت خونی می نامند و از آنجایی که رنگ آمیزی آن به طرق مصنوعی هم انجام می شود . به آن Dyed Parrot یا پرت رنگ شده نیز می گویند .
امروزه مکانیسم های مختلفی جهت رنگ امیزی مصنوعی ماهی ها بکار گرفته می شود که همگی در جهت افزایش بازارپسندی آنها خواهد بود و با گذشت زمان از بین خواهند رفت . قدمت رنگ آمیزی مصنوعی ماهیان رابه سال 1980 نسبت می دهند که انگلیسی ها برای نخستین بار وارد کننده ارقام تجاری چندین هزار ماهی شیشه ای (Glass Fish) از یکی از کشورهای جنوب شرقی آسیا بوده است . عمده ترین این رنگ ها که به رنگ های کشنده یا Deadly dye معروفند . شامل Benzide , Nigrosine , Indoline و ... می شود که با توجه به گونه و سایز ماهی نحوه استفاده متفاوتی را خواهند داشت. تزریق ، غوطه وری ، رنگ آمیزی سطحی و ... ازانواع این روش ها هستند که می توان برای رنگ آمیزی ماهی ها از آنها استفاده کرد. 

 

.: www.PersianFish.com :.
.: www.PersianFish.com :. .: www.PersianFish.com :. .: www.PersianFish.com :.

سایر ویژگی ها:
از آنجایی که پرت یک ماهی دو رگه است ، طبیعتا زیستگاه طبیعی و حتی نام علمی نیز برای آن درنظرگرفته نمی شود . این ماهی ها به علت خمیدگی ستون فقرات به آهستگی شنا کرده ولی رفتارهای شیطنت آمیز درون گله ای در هنگام شنا ، حفر گودال و پنهان شدن در بخش هایی از آکواریوم در آنها بسیار مشهود است . کوچک بودن دهان در آنها مانعی دیگر برای آزار سایر گونه ها بوده ولی گاها می توانند ماهی های کوچک تر از خود را اذیت نمایند . آنها را اغلب با سایر سیچلایدهای هم اندازه به راحتی می توان دریک آکواریوم نگهداری کرد . ادغام گونه هایی که دارای سرعت بیشتری در شنا هستند در کنار آنها حتی با وجود کوچک بودن جثه ، مشکلی را به وجود نمی آورد .

برخی منابع ماهی پرت را گونه ای خجالتی نامیده اند که به تدریج و پس از گذشت یک هفته از ورود به آکواریوم جدید ، کمتر پنهان گشته و به شنای با نشاط می پردازد . آنها به آمونیاک محلول در آب حساس بوده ، بنابراین وجود فیلتراسیون قوی و بکار گیری فیلترهای زیستی در مخازن آنها اجتناب ناپذیر است ( حداقل گنجایش مخزن برای یک ماهی پرت بالغ 55 گالن می باشد )
.: www.PersianFish.com :..: www.PersianFish.com :.
.: www.PersianFish.com :.

 
.: www.PersianFish.com :. .: www.PersianFish.com :. منبع:http://persianfish.com
 

 

نويسنده: Pardis | تاريخ: دو شنبه 4 ارديبهشت 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

تکثیرآنجل

ماهی آنجل

 Angel   

 

این ماهی از خوانواده ی سیچلاید هاست . به فرشته ماهی معروف است و با نام علمی pterophyllum scalare شناخته میشه  و به نواحی آب گرم آمریکا و پاراگوئه تعلق دارد . 

 

آنجل ها دارای انواع متعددی هستند ولی در کل همه ی آنها نژادهایی یکسان دارند و جثه  ی آنها هم شبیه به هم است . از انواع آنها میتوان به : آنجل پلنگی ٫ سیاه ٫ سفید و مشکی ٫ سفید ٫ دودی و... اشاره کرد که تاکنون این اشکال در کشور پرورش یافته اند . ماهی صلح طلبی هست و حتی میتواند در کنار مولی ها و گوپی هاهم نیز به زندگی بپردازد . همیشه باید در تمیز و شفاف نگه داشتن آب آنها دقت و مراقبت ویژه  ای داشته باشید ٫ چرا که کوچکترین عاملی میتواند آنها را اذیت کند . برای داشتن یک جفت آنجل خوب باید حداقّل ۴ عدد آنجل سرحال و کامل که باله ها و دم سالم دارند انتخاب کنید . هرچی آکواریوم شما بزرگتر باشد ٫ میتوانید آنجل های بیشتری نگهداری کنید . برای ۴ عدد آنجل حداقل ۴۵ لیتر آب مورد نیاز است . تمام آکواریوم را به آنها اختصاص دهید و از ورود ماهیان دیگر به آکواریوم خودداری کنید تا محیطی زیباتر و بی دغدغه ای داشته باشند .

 

 

آنها انتخاب جفت خواهند کرد و پس از رضایت ماهی ماده از ماهی نر شما شاهد صحنه هایی جالب خواهید بود . در این حالت ماهی نر مدام به دنبال ماهی ماده میرود و به صورت عقب و جلو در کنار آن شنا میکند . و بر بدن ماهی ماده بوسه میزند . در این حالت شما میپندارید که ماهی نر ضربه هایی را به ماهی ماده وارد میسازد . باید گفت که شما اصلا نباید نگران باشید .

 

 

وقتی این عکس ایعمل ها را دیدید باید چند تخته سنگ نازک ( حد اقل ۴ سانتی متر ) و مشابه پیدا کرده و به صورت کج در آکواریوم قرار دهید . (گاهی دیده شده آنجلها مکان های نا مناسبی را مانند وسایل تزئنی اکواریوم ٫ سنگهای نا هموار و ... را برای تخم ریزی انتخاب کرده اند که اینکار باعث فاسد شدن تخمها میشود ٫ قرار دادن این سنگها برای جلوگیری از چنین اعمالی واجب و ضروری است ). آنها شرو به تمیز کزدن تخته سنگ خواهند کرد .

 

 

در موقع تخم ریزی لوله ی تخمدان ماهی ماده که گوی و توپی مانند است از زیر شکمش بیرون می آید .لوله ی اسپرم ماهی نر هم مانند یک سوزن است . متهی ماده تخم هارا رها میسازد و پشت سر آن ماهی نر تخم ها را بارور میکند . تخم ریزی آنجلها معمولا ۳۰/۱ الی ۲ ساعت طول میکشد . زمانی که تخم ریزی به پایان میرسد ٫ انجلها انرژی خود را از دست می دهند . حال شما باید آن تخته سنگ را با دقت از آکواریوم خارج کرده و به آکواریومی که از قبل محیا ساختید ٫ انتقال دهید و یک تخته سنگ مشابه را به جای آن قرار دهید تا آنجلها عصبانی نشوند ٫ چون ممکن است مدتها تخم گذاری نکنند .( آنجلها معمولا هر ۱۲ روز یکبار تخم ریزی میکنند .) به آب تخمها به مقدار توصیه شده داروی ضد عفونی به مقدار توصیه شده اضافه کنید تا از حمله ی قارچ ها جلوگیری شود .

 

 

تخمها معمولا بعد از دو روز شروع به ترکیدن میکنند و در مرحله ی لارویی قرار می گیرند . آنها در کف آکواریوم مینشینند و هیچ حرکتی ندارند واز کیسه ی زرد زیر شکمشان تغذیه میکنند . وقتی شما شاهد دم تکان دادن لاروها و شنای کوتاه آنها شدید  ٫ باید غذا دادن به آنها را شروع کنید . بهترین غذا برای آنها در این مرحله و قبل از دو ماهگی پودر تخم میگوی نمکی است . بعد از دو ماه آنهرا میتوانید با غذاهای مقوی دیگر تغذیه کنید . ( باید به انها غذایی داده شود که کوچکتر از دهانشان باشد . )

 

 

همیشه در نگهداری آنجل ها به تمیزی و شفاف بودن آب آنها دقت کافی داشته باشید . DH مناسب برای این ماهی در محدوده ی ۶ و PH آنها نیز باید حدود ۷ باشد . بهترین دما برای آنجلها ۲۷ درجه است . تشخیص نر و ماده بودن آنجلها کمی مشکل ایت و تاکنون راه های گوناگونی گفته شده است . ولی بهترین راه که معمولا نتیجه میدهد دقت به باله ی زیر شکم آنهاست که ماده ها زاویه ای قائم و نرها زاویه ای باز شکل دارند .

 

 

 

 

تکثیر ماهی انجل یا فرشته ماهی از ابتدا تا انتها:

انتخاب جفت: بهترین کار برای تهیه ماهی برای جفت انداختن انتخاب یک گروه از انجل های جوان میباشد که در تانکی نسبتا متوسط تا بزرگ به همراه گیاه و …. قرار میگیرند بعد از مدتی شما میتوانید جفت های خود را تشخیص دهید زیرا جفت ها حالت تحاجمی تری به خود میگید و یک گوشه از اکواریوم را انتخاب میکنند و اگر سنگ صاف یا گیاه پهنی در اکواریوم وجود داشته باشد شروع به تمیز سازی سنگ یا گیاه میکنند بسته به سن و سال گروه ماهیان انتخابی شما ممکن است مدتی طول بکشد تا انها به هم جفت بخورند.نگران جفت خوردن انجل های خود نباشید زیرا ماهی ها وقتی به سن بلوغ برسند خودشان جفت خود را انتخاب می کنند مخصوصا اگر شما یک گروه از انها را کنار یکدیگر قرار دهید به راحتی با هم جفت میخورند البته قرار دادن  ماهی نر و ماده در صورت تشخیص جنسیت به صورت مجزا در کنار هم ، ممکن است کمتر یا طولانی تر نتیجه دهد و جفت شما اماده تکثیر شوند.  به هرحال زمانی که آنجل های بالغ شروع به بوسیدن همدیگر می کنند و نسبت به بقیه ماهی ها تهاجمی می شوند و گوشه ای از آکواریوم را در اختیار خود میگیرند شما میتوانید تشخیص دهید که ماهیان انجل شما با هم جفت شده اند و به همین سادگی شما دارای یک یا چند جفت ماهی شده اید

 

اماده سازی اکواریوم: اگر جفت را در میان ماهی های دیگر یا هم گروه های خود رها کنید انها تخم ریزی میکنند اما یا تخم انها توسط بقیه خورده میشود یا دائما مضطربند و با بقیه دعوا میکنند و حتی زمانی که ببینند امنیتی برای تکثیر ندارند خودشان تخم ها را خواهند خورد بنابراین شما نیاز به اکواریوم تکثیر برای ماهیان خود دارید. اکواریوم تکثیر برای یک جفت انجل حداقل ۶۰ لیتر میباشد.کف این اکواریوم از ماسه یا سنگ های ریر پوشیده میشود، از گیاهان پهن در این اکواریوم مانند سیوی و از سنگ های صاف مرمری یکی به صورت مایل و یکی به صورت صاف در کف و حتی گلدان ها و سنگ های عمود در اکواریوم انجل ها حتما استفاده کنید تا محلی را که دوست دارند برای تخم ریزی انتخاب کنند. شاید این نکته به عنوان مطلب اخر برای اماده سازی اکواریوم انجل ها برای افراد تازه کار نیاز باشد که شما باید دما و پ-هاش اب را نیز چک کنید و این اکواریوم باید قبلا چرخه نیتروژن را نیز گذرانده باشد.دمای مناسب تکثیر برای انجل ها حدود ۲۸ درجه سانتیگراد میباشد و پ-هاش خنثی ۶٫۵ الی ۷  برای تکثیر نیز مطلوب است. چرخه را هم میتوانید قبل از ورود انجل ها به اکواریوم تکثیر به طور مصنوعی با طبیعی بگذرانید.

انتقال انجل ها به اکواریوم و تخم ریزی: پس از اماده سازی اکواریوم تکثیر ، انجل ها را بدون وارد شدن هیچ شوکی به ان انتقال دهید شما میتوانید انها را داخل یک کیسه قرار داده و به طور شناور در اکواریوم تکثیر قرار دهید با وجود اینکه ممکن است دمای هر دو اکواریوم یکی باشد ولی مجددا اب ها را هم دما کنید تا احیانا هیچ شوکی به انها وارد نشود.توصیه من این است که تا هم دما شدن اب کیسه با اب اکواریوم تکثیر مقداری از اب اکواریوم تکثیر را هم به کیسه انتقال دهید و ۵ دقیقه صبر کنید و تا دو یا سه مرحله این کار را انجام دهید تا سایر شرایط اب نیز برای انجل ها به طور اهسته ایجاد شود و هیچ شوک احتمالی به انها وارد نشود. بعد از انتقال سعی کنید هیچ استرسی به انها وارد نشود.انجل های شما بعد از چند روز که ببینند شرایط برای انها محیاست شروع به تخم ریزی میکنند. بهتر است شما در این زمان مقداری داروی متیلن بلو نیز برای از بین بردن قارچ ها به اکواریوم بیفزایید. به هر حال انها ابتدا محلی را که انتخاب کرده اند را با دهانشان تمیز میکنند.احتمالا سنگ صاف مایل یا برگ درختی را برای تخم ریزی انتخاب میکنند و تخم ریزی از طرف ماده و اسپرم پاشی از طرف نر به نحو مرتب و جالبی اغاز میشود.این کار حدود یکی دو ساعت طول میکشد و بعد از ان انجل ها شروع به مراقبت از تخم ها میکنند که شما دو راه در پیش رو خواهد داشت

 

منابع:http://fishone.blogfa.com/post-166.aspx

http://yusef-oskar.mihanblog.com/extrapage/angel

نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 1 فروردين 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

تکثیرگوپی
 

 

ماهی گوپی یکی از ماهیان زیبای اب شیرین است که نگهداری و تکثیر اسانی دارد و حتی افراد مبتدی هم قادر به تکثیر این گونه هستند. برای تغذیه این ماهی از انواع غذاهای خشک و اماده میتوان استفاده کرد. برای تکثیر این ماهی بهتر است از زایشگاه و یا گاشت انبوه گیاهی در اکواریم استفاده کرد. در این قسمت برای درک هر چه بیشتر تکثیر و نگهداری این ماهی اطلاعاتی برای علاقه مندان قرار داده شده که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد

 

نام رایج: گوپی

نام علمی: Poecilia reticulata

خانواده : Poecilidae

حد اکثر اندازه : ۵ الی ۶ سانتیمتر در جنس ماده و ۳ الی ۴ سانتی متر در جنس نر

سازگاری: سازگار با اکثر گیاه خواران

دمای مناسب نگهداری: ۲۴ الی ۲۶ درجه سانتی گراد

پ-هاش: ۶٫۵ الی ۷٫۵

شناخت: گوپی که اولین بار در سال ۱۸۶۶ توسط Robert John Guppy کشف شد یکی از ماهیان زیبای اب شیرین است که در خانواده زنده زاها جای میگیرد. با وجود اینکه اولین بار در سال ۱۸۶۶ این ماهی کشف شد اما قبل از ان هم گوپی ها توسط المانی ها شناخته شده بودند و چند سال بعد توسط اقای گوپی این ماهی معرفی شد. گوپی ها به دلیل تکثیر راحت و رنگ امیزی زیبای دم و تکثیر حرفه ای برای به وجود اوردن اشکال و طرح های مختلف یکی از ماهیان محبوب و دوست داشتنی اب شیرین محسوب میشوند که در تکثیر معمول و غیر حرفه ای هم از انها به عنوان راحترین ها در تکثیر یاد میکنند. گوپی ها در اصل بومی ونزویلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه هستند ولی اکثر گوپی های در حال حاضر و موجود در مغازه های اکواریومی همگی دست ساز و بر اثر تکثیر موفق بین گوپی های مختلف به وجود امده اند و به شما با قیمتی اندک و در بعضی نمونه های خاص به قیمت بالایی به فروش میرسند. همه گوپی ها را به یک نام واحد “گوپی”  میشناسند اما در نمونه های مختلف از نام های رایجی همچون گوپی پوست ماری ، گوپی دم قرمز، گوپی دم آبی ، گوپی دم خرگوشی ، گوپی فانتزی و ….. نیز استفاده میکنند. جثه کوچک گوپی ها که در جنس ماده از ۶ سانتیمتر بیشتر تجاوز نکرده و در جنس نر هم به  ۴ سانتیمتر نمیرسند، در بعضی مواقع میتوان این جثه را از خصوصیات انها دانست و در برخی موارد دیگر ضعفشان را نشان داد از دیگر خصوصیات انها میتوان به تطبیق دادن خود با شرایط محیط و سازگاری با اکثر ماهیان صلح جوی اب شیرین اشاره کرد که همه و همه ی این خصوصیات و مطالب عرض شده که قبل و بعد از این مطلب نوشته میشود گوپی ها را به یک ماهی دوست داشتنی و ایدال برای نگهداری بدل کرده است

نگهداری: کار سختی برای نگهداری انها نخواهید داشت و حتی اگر انها را به صورت تک گونه نگهداری کنید میتوانید در همان تانکی که از انها نگهداری میکنید گوپی های خود را نیز در همانجا با کمی پیش بینی و تدابیر تکثیر کنید.بسته به تعداد ماهیان خود چه تک گونه و چه به صورت جمعی با سایر ماهیان تانک مناسبی را در نظر بگیرید و دمای اب را روی ۲۶ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و پ-هاش را نیز خنثی در نظر بگیرید که برای گوپی ها و اکثر ماهیان رایج اب شیرین دما و پ-هاش مناسبی است. پوشش گیاهی برای تانک گوپی های شما بهترین دکر بندی برای انهاست و گوپی ها از شنا بین گیاهان لذت خواهند برد و اگر این گیاهان از نوع طبیعی انتخاب شود برای انها بسیار مطلوب تر است. اگر گوپی ها را به صورت تک گونه نگهداری میکنید و میخواهید در همان تانک نگهداری، گوپی ها را نیز تکثیر کنید تا میتوانید از گیاهان متراکم در کف اکواریوم خود استفاده کنید تا نوزادان در کف بین گیاهان مخفی شوند ولی اگر میخواهید به صورت مجزا انها را تکثیر کنید ادامه مطالب اینجانب را  در قسمت تکثیر این گونه در اخر همین مقاله بخوانید. سایر نکاتی را که میتوان برای نگهداری انها عرض کرد تا به مشکلی بر نخورید انتخاب هم تانکی برای انهاست که در صورتی که میخواهید گوپی ها را به طور گروهی با سایرین نگهداری کنید بهتر است از ماهیان کاملا صلح جو و گیاه خوار استفاده کنید گوپی ها را میتوانید با هم خانواده های خود مانند سوارتل ،پلاتی ، مولی و دیگر ماهیان صلح جو و گیاه خوار مانند تتراها، گورامی ها، کریدوراس ، لوچ ها و گربه ماهیان بی ازار مانند لجن خوارها نگهداری کنید ولی توجه کنید در خانواده گیاه خواران هم بعضی ماهیان تحمل یکدیگر را ندارند و یا دائما شیطنت میکنند و می توانند به گوپی شما اسیب برسانند که در رده گیاه خواران میتوان به بارب ها اشاره کرد که سردار انها تایگر بارب است که به ماهیانی با دم و باله زیبا و بلند همچون گوپی و حتی انجل ها رحم نمیکند و مدام در تعقیب آنها جهت گاز گرفتن حرکت می کند و احتمالا گوپی شما را از بین میبرد.

تغذیه: گوپی ها همانند سایر زنده زاها همه چیز خوارند و میتوانید هر غذایی مانند غذاهای خشک و حتی گوشتی به انها بدهید. بعضی اوقات دل گاو چرخ شده در زمان تکثیر برای تولید مثل موفق نیز برای انها توصیه میشود. در کل انها گیاه خوارند و هر انچه به ماهیان گیاه خوار خود میدهید میتوانید به گوپی های خود نیز بدهید به شرط انکه اندازه غذا طوری باشد که انها بتوانند بخورند

فکر کنم برای نگهداری ماهی گوپی مطالب ارائه شده کافی باشد و بهتر است به بخش تکثیر انها بپردازیم

تکثیر: اگر شما ماهی زنده زایی مانند مولی یا پلاتی و …  را تکثیر کرده باشید یا مطالب نوشته شده در مورد انها که در همین سایت به صورت کامل در گذشته یاد شد را خوانده باشید انگار مطالب تکثیر گوپی را نیز خوانده اید و گوپی را نیز به راحتی تکثیر خواهید کرد ولی برای علاقه مندان در این قسمت هم به طور مجزا و قدم به قدم در مورد تکثیر گوپی توضیح خواهم داد تا افراد مبتدی و مایل به تکثیر این گونه هم بتوانند از ان استفاده کنند

قدم اول تشخیص جنسیت:

ماهی ماده  :

الف- باله زیر شکم ماهی ماده پهن و بزرگ و گرد است.

ب- بدن ماهی ماده ساده و بی نقش و نگار است و جثه بزرگتری نسبت به نر دارد.

ج- در ماهی ماده حامله شکم متورم و زیر شکم خال سیاه وجود دارد که وضعیت بچه ها را نشان می دهد

ماهی نر :

الف- باله زیر شکم ماهی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است ( حالت یک باله سوزنی شکل)

ب- اندام ماهی نر لاغرتر، کوچک تر و باریک تر است.

ج- باله های ماهی نر بزرگتر و برافراشته تر است و دارای رنگهای گوناگون و نقش و نگار بیشتری است.

قدم دوم  انتقال گوپی ها به تانک تکثیر:بعد از تشخیص جنسیت گوپی ها لازم است تا انها را برای تکثیر به اکواریوم جداگانه ای که شرایط مورد نیاز انها مانند دما و پ-هاش و … که در ابتدا به ان اشاره شد، انتقال دهید. شما برای تکثیر به دو شکل میتوانید عمل کنید یا اینکه اکواریوم را طوری دکر بندی کنید که بچه ها قادر به پنهان شدن باشند (کف را از گیاهان تا میتوانید متراکم کنید) تا از صدمه دیدن انها از طرف والدین خوداری شود زیرا بر خلاف گوپی ماده گوپی نر علاقه به خوردن بچه ها دارد و بعد از زایمان ماده، انها را خواهند خورد. بنابراین یا تانک باید از گیاهان متراکم شود تا بچه ها پنهان شوند یا اینکه بعد از دنیا امدن بچه ها ، والدین یا خود بچه ها را به تانک دیگری منتقل کنید یا از زایشگاه برای انجام  تکثیر استفاده کنید

روش اول استفاده از تانک متراکم از گیاه: در صورتی که تانک مورد نظر را که بهتر است با گیاهان طبیعی دکر بندی شود انتخاب کردید و چند بار در بالا هم به این نوع تکثیر اشاره شد دیگر کار شما تمام شده و بعد از انتقال گوپی ها به ان و تغذیه مناسب انها با غذاهای مقوی ( بهتر است در هفته یک یا دوبار به انها غذای گوشتی مانند دل گاو چرخ شده بدهید) عمل لقاح توسط گوپی ها انجام شده و پس از مدتی شاهد خواهید بود که شکم ماهی ماده متورم شده و ماهی در مرحله ای که قرار دارد زایمان خواهد داشت و بچه گوپی ها به کف و زیر گیاهان و دکرها پنهان میشوند البته ریسک این روش زیاد است و ممکن است در انتها بچه گوپی زیادی برای شما باقی نماند

روش دوم استفاده از زایشگاه: اگر دوست دارید اصولی کار کنید و در انتها بازدهی بالایی هم داشته باشید بهتر است از روش زایشگاه استفاده کنید در این روش بعد از انتقال گوپی ها به اکواریوم تکثیر و انجام عمل لقاح با نزدیک شدن به زمان زایمان ماهی ماده علائمی را مانند متورم شدن شکم ماهی ماده، سیاه شدن انتهای شکم که نشان از وجود بچه است، حرکات ارامتر ماهی ماده و در نزدیکی زمان زایمان علائمی چون ورم شدید شکم به طوری که مخرج ماده به شکل لوله در اماده و اصولا ماده کنار سنگ یا گیاهی تکان تکان میخورد و… را میتوانید مشاهده کنید که شما از شب قبل باید ماهی ماده را به زایشگاه انتقال دهید تا پس از زایمان بچه ها در خطر خورده شدن از طرف والدین در امان بمانند

زایشگاه چیست: زایشگاه محفظه ای توری است که در داخل اکواریوم نصب میشود و ماهی ماده در هنگام زایمان در ان قرار میگیرد و بچه ها میتوانند از محفظه های توری خارج شوند و دسترسی والدین از انها قطع شود البته زایشگاه های معمولی موجود در بازار کمی نامرغوب است و تور استفاده شده در انها انقدر ریز است که گاهی اوقات بچه ماهیان در همان تور گرفتار میشوند ،شاید هم استفاده از تور ریز در این نوع زایشگاه ها به دلیل نامرغوب بودن ان نیست و به این دلیل باشد که بچه ها در همان تور باقی بمانند و به اکواریوم انتقال داده نشوند چون ممکن است شما در اکواریوم از ماهیان دیگری استفاده کنید البته بعضی دیگر از زایشگاه ها هم دو طبقه هستند و بچه ها از شیارهای کف طبقه بالا به طبقه پایین زایشگاه منتقل میشوند به هر حال تصمیم با شماست و اگر زایشگاه در نظر گرفته شما مناسب نیست شاید بهتر باشد ماهی ماده را مستقیما در اکواریوم قرار دهید و بعد از زایمان ، ماهی ماده را به اکواریوم دیگری یا اکواریوم اصلی خود بازگردانید

تغذیه بچه گوپی ها: شما میتوانید هر انچه که به گوپی های بزرگ میدهید را کاملا پودر کنید به طوری که بچه گوپی ها قادر به خوردن انها باشند ، مثلا گرم فشرده را بین کاغذی قرار دهید و با چیزی به ان چند ضربه بزنید تا پودر شود و به بچه گوپی ها بدهید

نکته: بارها دیده شده که بچه گوپی های تکثیر شده توسط افراد مبتدی تا رشد کامل و بلوغ زمان زیادی را سپری میکنند و لاغر و بدشکل هستند و دلیل اصلی ان را میتوان تغذیه غلط و استفاده از اکواریوم های بدون گیاه دانست شما بهتر است در اکواریومی که بچه گوپی ها را در ان نگهداری میکنید از گیاهان استفاده کنید و شاهد رشد چشمگیر انها باشد. برای تغذیه هم بهتر است از تنوع غذایی برای انها غافل نشوید

 

 

 

گوپی ها از وابستگان مولی ها، پداتی ها و دم شمشیری ها هستند که نام خانواده این گونه Poeciliidae می باشد. همه آنها زنده زا هستند به این معنی که بچه زا می باشند.

 


گوپی ها از وابستگان مولی ها، پلاتی ها و دم شمشیری ها هستند که نام خانواده این گونه Poeciliidae می باشد. همه آنها زنده زا هستند به این معنی که بچه زا می باشند.

از گوپی ها استفاده گسترده اي براي كنترل پشه مي شود و به عنوان غذاي اين ماهي پشه هايي كه تهديدي براي انتقال بيماري مالاريا هستند را مي توان استفاده كرد.
شما می توانید در آکواریوم خانه خود به گوپی ها غذاهای خشک شده، فریزری، لارو قرمز رنگ پشه های ریز، توبی فیکس، میگوی آب شور و همچنین غذاهای آماده که حاوی حجم بالای سبزیجاتی نظیر Spirulina است، بدهید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


هیچگاه به آنها بیشتر از آنچه که در 1 دقیقه می توانند بخورند غذا ندهید. باقیمانده غذايي که خورده نمی شود. تجزیه شده و مخزن را آلوده می کند. اگر بخشي از غذاي آنها خورده نشد، آنها را جمع آوری کنید. به گوپی هایتان در وعده های کمتر مثلا 2 دفعه در طول روز غذا دهید.

 

 

 

 

 

 

گوپیها را با ماهی Betta یا فایتر (نوعی ماهی آکواریومی) یا دیگر ماهیهایی که جنبش و حرکت کمی دارند نگهداری نکنید زیرا آنها به باله های خودشان صدمه خواهند زد. همچنین ممکن است به خودشان آسیب برسانند.ماهی گوپی نر باله های بلندتر با رنگهای جالب توجهی دارد .

تکثیر گوپی ها خیلی آسان است. در حقیقت تنها چیزی که نیاز است یک نر همراه 2 ماده می باشد. حال ممکن است این سوال در ذهن شما بوجود آید که چرا فقط 1 ماده مورد نیاز نیست؟ این مسئله به این خاطر است که گوپی های نر بیشتر وقت و نیرویشان را صرف جلب توجه کردن ماده ها می کنند. بنابراین بهتر است که در ازای 1 نر دو ماهی ماده موجود باشد تا ماده ها هر از چند گاهی فرصت استراحت داشته باشند.
گوپی نر، گوپی ماده را بارور می کند. به این صورت که از باله مخرجی اش یا همان منفذ تناسلی استفاده کرده و این کار را انجام می دهد. ماده هایی که باردار می باشند معمولا در محیط تاریک ظاهر می شوند و اطراف مخرج و همینطور بدنشان افزایش حجم پیدا می کند.

ما توصیه می کنیم که ماهی های ماده باردار را از داخل ماهي دان به مخزن زایشگاه برای تولد بچه هایشان انتقال دهید.

اگر بعد از تولد نوزادان، بالغين را از داخل جعبه زایمان خارج نکنید، بزرگترها، نوزادان را خواهند خورد (حتی اگر مادرشان باشد).

اين ماهي با ساير ماهیهایی که همگی در رده زنده زا ها هستند مانند:
تتراها، رازبوراها، گورامی ها، ماهیان رنگین کمان، گریدوراس ها، پلکوها، لوچ ها، گورامی دارف (کوتوله) و گربه ماهیان کوچک سازگاري دارند.

 

براي نگهداري از ماهي گوپي توصيه مي شود آکوارومی کوچک با حجم 20 گالن همراه با مقدار زیادی گیاه آكواريومي نظیر java Fern و java Moss استفاده شود. گیاهان فوق مقاوم هستند و می توانند ترکیبات آب سخت را که برای گوپی ها مطلوب است تحمل كنند.
خانواده گوپي 
این ماهیها گونه هایی هستند که بین آنها سازگاری وجود دارد. بنابر این شما می توانید آنها را در کنار هم بدون هیچ خطری نگهداری کنید.
ماهی گوپی معمولا PH در محدوده متوسط یعنی 7 (خنثی) را ترجیح می دهد اما می تواند خود را با شرایطی پایین تر تا 6 و در نهایت تا بالای محدوده 7 (نزدیک به 8) وفق دهد و ( اگرچه آنها آب سخت را به خوبی تحمل می کنند) سختی آب می بایست در حد متوسطی باشد. هنمچنین در مقابل سختی كم مقاومت نيستند. درجه حرارت محيط نگهداري آنها می بایستی پایین تر از 75 درجه فارنهایت باشد اما می توانند درجه حرارتی مابین 60تا 80 درجه فارنهایت را نيز تحمل کنند.

هیچگاه به آنها بیشتر از آنچه که در 1 دقیقه می توانند بخورند غذا ندهید. باقیمانده غذايي که خورده نمی شود تجزیه شده و مخزن را آلوده می کند. اگر بخشي از غذاي آنها خورده نشد، آنها را جمع آوری کنید. به گوپی هایتان در وعده های کمتر مثلا 2 دفعه در طول روز غذا دهید.

بنابراین بهترین راه این است که چندین گوپی را بصورت زوجی برای کاهش حالت تهاجمی و جنگجویی ماهیها در آکواریوم با هم نگهداری کنید.
ماهی گوپی نر باله های بلندتر با رنگهای جالب توجهی دارد و بقیه خصوصیات ظاهری اش نسبت به ماده که معمولا بزرگتر است برابری دارد.
گوپیها در آبهایی که کیفیت بهتری دارد سالم تر خواهند بود. برنامه غذایی مناسب همراه با آبی که زود به زود تعویض شود محیطی سالم تر را ایجاد می کند. بهترین مقدار تعویض 10 تا 15 درصد آن هر هفته یا 20 تا 25 درصد در هفته های بعد توصیه می گردد.
تکثیر گوپی ها خیلی آسان است. در حقیقت تنها چیزی که نیاز است یک نر همراه 2 ماده می باشد. حال ممکن است این سوال در ذهن شما بوجود آید که چرا فقط 1 ماده مورد نیاز نیست؟ این مسئله به این خاطر است که گوپی های نر بیشتر وقت و نیرویشان را صرف جلب توجه کردن ماده ها می کنند. بنابراین بهتر است که در ازای 1 نر دو ماهی ماده موجود باشد تا ماده ها هر از چند گاهی فرصت استراحت داشته باشند.
گوپی نر، گوپی ماده را بارور می کند. به این صورت که از باله مخرجی اش یا همان منفذ تناسلی استفاده کرده و این کار را انجام می دهد. ماده هایی که باردار می باشند معمولا در محیط تاریک ظاهر می شوند و اطراف مخرج و همینطور بدنشان افزایش حجم پیدا می کند.

ما توصیه می کنیم که ماهی های ماده باردار را از داخل ماهي دان به مخزن زایشگاه برای تولد بچه هایشان انتقال دهید.

اگر بعد از تولد نوزادان، بالغين را از داخل جعبه زایمان خارج نکنید، بزرگترها، نوزادان را خواهند خورد (حتی اگر مادرشان باشد).

اين ماهي با ساير ماهیهایی که همگی در رده زنده زا ها هستند مانند:
تتراها، رازبوراها، گورامی ها، ماهیان رنگین کمان، گریدوراس ها، پلکوها، لوچ ها، گورامی دارف (کوتوله) و گربه

منبع:http://iranpest.blogdoon.com/Post-447.aspx

منبع:http://fishone.blogfa.com/post-169.aspx

نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 1 فروردين 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

ماهی اوراتوس

http://akva-dv.ru/foto/Melanochromis_auratus.jpg

اوراتوس :

 

 

نام علمی : Melanochromis auratus

نام معمولی : اوراتوس
Auratus , Golden mbuna

خانواده: سیکلیده Cichlidae  

 منشاء : دریاچه مالاوی(آفریقا)

 اسیدیته اب : 7 تا 9  

 سختی آب : 10 تا 15 ( حد بالا 25)

  دمای مطلوب :22 تا 28 درجه سانتیگراد

  تغذیه : همه چیز خوار

  اندازه تانك : حداقل 140 لیتر

خلق و خو : بسیار مهاجم

  اندازه بالغین : 12سانتیمتر

  منطقه جاگیری ( زیستی ) در تانك : تمام مناطق

  طول عمر: 9  سال

  تشخیص جنسیت : نرها بزرگتر بوده و رنگ تیره بیشتری دارند و بر روی باله مخرجی لكه های زرد تخم نشانی دارند

بالایی نر و پایینی اوراتوس ماده هستند

 تولید مثل  : دهان پروری توسط ماهی ماده انجام میشود .

نکته: درباره ماهی اوراتوس باید بگم این ماهی بسیار وحشی ، تندخو و بسیار بسیار گازگیر می باشد، به شکلی که حتی ماهی هایی با جثه 10 برابر خود را هم از پای در خواهد آورد. این ماهی همواره از پشت به ماهی های دیگر حمله ور میشودو هیچ ماهی را یارای مقابله با این ماهی نیست.

توصیه : توصیه من به کسانی که می خواهند از این ماهی زیبا در آکواریومشان استفاده کنند این است که به هیچ عنوان این ماهی را با سیکلیده های آمریکایی و یا دیگر خانواده های ماهیهای آکواریومی نگهداری نکنید و همواره از ماهیان خانواده سیکلیده های آفریقایی همچون ماکرو، فرانتوزا، زندانی، جوئل فیش، سیچلاید زرافه ای(ونوستوس یا کالینگو) و سیچلاید مارمالاد (کالکو) در کنار این ماهی استفاده کنید.

تکثیر ماهی اوراتوس:

در كوچكی هم جنس نر و هم ماده ، راه راه های زرد و مشكی در پهلوهایشان دارند. با بزرگ شدن این ماهی ، رنگ جنس نر آبی شده ولی ماده همان زرد می ماند. جنس نر این ماهی قلمرو طلب و مهاجم بوده. اندازه هر دو جنس به 10 سانتی متر خواهد رسید. دمای 22 تا 26 درجه مناسب خواهد بود.  درجه pH از 7.5 تا 8 را ترجیح داده.

 شرایط محیطی مناسب اوراتوس:

آكواریومی كه برای این ماهی در نظر گرفته می شود ، ویژگی های دریاچه مالاوی (آكواریوم آفریقایی) را داشته باشد و باید پر از صخره باشد ، چون این سیچلایدها برای تولید مثل قلمرویی را در میان سنگ ها و صخره ها انتخاب كرده و در آن جا ماده تخم ریزی می كند و نر تخم ها را بارور می كند و سپس ماده تخم را در دهان خودش نگه می دارد و حتی زمانی كه بچه ها از تخم ها بیرون می آیند ، باز هم بچه ها را در دهان خود نگه می دارد. بچه ها از دهان آن خارج می شوند ولی باز هم در هنگام خطر بچه ها به داخل دهان ماده پناه می آورند (ماهی دهان پرورشی) بعد از مدتی بچه ها را در بین سنگ ها رها كرده و مراقبت والدینانه تمام می شود.

منبع:worldfish.blogfa.com/post-36.aspx

نويسنده: Pardis | تاريخ: چهار شنبه 24 اسفند 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

ماهی آروانا

The image “http://pug.ir/Portals/0/CrossArticlePictures/file-324-jzxh81.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

آروانا :

 

خانواده : Osteoglossidae

درجه حرارت: بین 75 تا 80 درجه فارنهایت / 23 تا 26 درجه سانتیگراد

خلق و خو:

از نظر رفتاری علاقمند به مبارزه با آرواناهای همتای خود است – علاوه بر این لازم به ذکر است که آروانا یک ماهی جهنده است، یعنی اگر در آکواریوم خود می خواهید آروانا نگهداری کنید حتما باید آکواریومتان درب داشته باشد زیرا آرواناها از داخل آب به بیرون می پرند و می توانند پرش های بلند و حیرت آوری انجام دهند. با افزایش اندازه شان، توانایی و احتمال پرش آنها نیز افزایش می یابد. از یک سرپوش سنگین برای آكواریومتان استفاده کنید چرا که آنها به راحتی می توانند با یک ضربه به سرپوش آن را لق کنند و به کناری بزنند.

آرواناها تمام مدت در حرکت هستند که احتمالاَ بخاطر جستجو برای غذاست و یا حتی برای طلبیدن حریف. معمولاَ رفتار مثبتی را از خود بروز می دهند. از ترساندن آنها بپرهیزید و تانک جدا شده بچه ماهی ها را از آنها دور نگاهدارید. یک آروانای بالغ به راحتی می تواند تانک را بشکند.

اندازه: معمولاَ تا 60 سانتیمتر رشد می کند ولی تا 1 متر هم ممکن است در خارج از آکواریوم رشد کنند.

دکور: رفتار آرواناها در یک تانک خالی ( آكواریوم فاقد دکور ) بسیار ناراحت می نماید. ممکن است صدماتی هم به قسمت هایی از اطراف دکور آكواریوم بزنند ولی رویهم رفته رفتارشان در تانک دکور شده بسیار آرام تر است.

گیاهان: در اضافه کردن گیاهان زنده و طبیعی به تانکتان آزادی کامل دارید چرا که آروانا گیاهخوار نیست. ممکن است با ضربه ای، گیاهان را سست کند ولی مطمئناَ تصادفی است نه عمدی. گیاهان را در دو انتهای تانکتان قرار دهید.

محل امن: مخفی نمی شود ولی کمی به دکور آکواریوم علاقمند است.

شرایط آب: آب تمیز ضروری است.

همزیستی: می توانید این ماهی را با سیچلایدهای کوچکتر نگاهدارید. البته نه در اندازه ای که برای بلعیدن توسط آروانا مناسب باشند. همچنین می توانید آنها را با اسکارهای کوچک و گلدفیش های بزرگ نگاهدارید. اگر سیچلایدهای شما رفتارهای خشونت آمیزی از خود بروز می دهند - همانند زمانی که برای تولید مثل آماده شده اند - باید سیچلایدهای مهاجم را جابجا کنید. ضمناَ نوع شنای سیچلایدها که خیلی نزدیک به سایرین حرکت می کنند می تواند به پولک های آروانای شما صدمه بزند.

 انواع: 1- آروانای نقره ای ( آروانای سیلور ) -2- آروانای آسیایی ( آروانای آسیایی طلایی- آروانای آسیایی قرمز- آروانای آسیایی نقره ای) -3- آروانای خالخالی -4- آروانای كوتوله ( آروانای شمالی ) -5- آروانای آفریقایی -6- آروانای مشکی

 

 

 

 

 

 

نام علمی : Osteoglossum bicirrhosum

نام عمومی : آروانای نقره ای-آروانای سیلور ( silver arowana)

زیستگاه اصلی آروانای سیلور: امریکای جنوبی (رودخانه آمازون)

آنها را در رودخانه آمازون می توان یافت که در آنجا تا 48 اینچ ( حدود 120 سانتی متر ) رشد می کنند و ارزان ترین گونه  آروانا به حساب می آیند . آروانای سیلور بیش تر از سایر گونه های آروانا میل به پرش از آکواریوم به بیرون را دارد و به همین دلیل اغلب آنها از آکواریوم هایی که پوشش نداشته و یا پوشش مناسب و محکمی نداشته باشند به بیرون پریده و تلف می شوند .

آروانای سیلور را می توان با گرسنه نگه داشتن به خوردن غذاهای غیر زنده و خشک هم عادت داد ، ولی بهتر است به آنها ماهی ، خرچنگ و میگوی بدون نمک بدهید .

این گونه ی آروانا در دمای 75 تا 86 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) و PH بین 6.0 تا 7.0 درجه به خوبی زندگی می کند .

طول تانک آرواناهای جوان نباید از 36 اینچ ( 90 سانتی متر ) کوچکتر باشد و پس از کمی بزرگتر شدن باید تانکی به طول 48 اینچ ( 120 سانتی متر ) برای آنها فراهم کنید . البته وقتی طول آروانا به 15 اینچ ( 40 سانتی متر ) می رسد ، به تانک بزرگتری برای آنها نیاز است .

آروانای سیلور می تواند با گونه های مشابه ناسازگار بوده و به سوی آنها پرخاش کند مگر اینکه سایر ماهی ها از آن خیلی بزرگتر باشند . آنها را می توان با کت فیش ها و گونه های مشابه بزرگتر از خود نگه داشت .

بی شک آرواناهای سیلور شکارچی های خوبی بوده و ماهی های کوچک تر را می خورند . 

 

 

 

 

 

 

 

 

نام علمی : Scleropages formosus

اسامی عمومی: آروانای آسیایی ( آروانای آسیایی طلایی- آروانای آسیایی قرمز- آروانای آسیایی نقره ای)

( Asian bonytongue - dragon fish )

زیستگاه اصلی آروانای آسیایی: آسیای جنوب شرقی( فیلیپین - تایلند - سنگاپور و....)

یک گونه ی در معرض خطر آروانا بوده که با توجه به کمبود آنها باید به رعایت قانون صادرات آنها توجه بیش تری صورت گیرد .

آروانای آسیایی معمولاً تا 36 اینچ ( حدود 90 سانتی متر ) رشد می کند و اغلب از گونه های دیگر آروانا خیلی گرانتر است . آنها در جنوب شرق آسیا تا اندازه ای محبوبند که مردم فکر می کنند نگهداری از آروانای آسیایی برای آنها شانس می آورد .

گوپی های سالم ، گلدفیش ها ، قورباغه ها و میگو می تواند یک غذای کامل برای آنها محسوب شود .

بهترین دما برای آب تانک آروانای آسیایی بین 75 تا 86 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) و PH بین 7.0 تا 7.5 درجه است .

تنوع زیبایی این ماهی نیز مربوط به انواع آن در آسیای جنوب شرقی و فیلیپین است. ما هرگز آنها را ندیده ایم برای اینکه هیچ کس نتوانسته آنها را به کشور بیاورد و نیز بخاطر قیمتشان که خیلی گران است.

برای مثال گونه اژدهای سرخ با میکروچیپ هایی که روی بدنشان جاسازی شده وارد می شوند و شما نمی توانید آنها را از وحش صید کنید. همچنین هیچ کدام از عمده فروش ها نیز نمی توانند این ماهی را وارد کنند.

این آرواناها زیر آب، حرکات موجی بسیار زیبایی را در آکواریوم به هنگام جستجو برای شکار یا زمان ستیز با سایر دراگون ها به نمایش می گذارند.

بیشتر آسیایی ها توجه بخصوصی به آرواناها دارند . خیلی از رستوران های آسیایی نیز از این اژدهاهای خوش شانس در لیستشان استفاده می کنند.

آنها را در تانك های سرپوشیده نگاهدارید: آرواناها از داخل آب به بیرون می پرند و می توانند پرش های بلند و حیرت آوری انجام دهند. با افزایش اندازه شان، توانایی و احتمال پرش آنها نیز افزایش می یابد. از یک سرپوش سنگین برای آكواریومتان استفاده کنید چرا که آنها به راحتی می توانند با یک ضربه به سرپوش آن را لق کنند و به کناری بزنند.

محل زندگی: می توانید برای شروع از یک آکواریوم 10 گالنی / 37 لیتری استفاده کنید. همانطور که رشد می کنند به یک آکواریوم 100 گالنی / 378 لیتری نیاز پیدا خواهند کرد. شما می توانید آنها را در یک تانک 70 گالنی / 264 لیتری هم نگاهدارید ولی این کار حقیقتاَ مانع رشد صحیحشان خواهد شد.
همچنانی که رشد می کنند، کم کم به هم وابسته می شوند. آنها در گروه های بزرگ بهتر رشد می کنند تا زمانی که فقط یک جفت باشند.

نام علمی : Scleropages Leichardti

نام عمومی : آروانای خالخالی

زیستگاه اصلی آروانای خالخالی: جنوب استرالیا

بیش تر در جنوب استرالیا یافت شده و در آنجا تا 36 اینچ ( 90 سانتی متر ) هم رشد می کنند ، هرچند که در آکواریوم از نظر طول بسیار کم رشد می کنند . آنها کمتر از آرواناهای آسیایی مورد علاقه ی مردم هستند .

در بعضی موارد می توان آنها را با آروانای سیلور هم نگه داشت .

آنها قادرند بیش تر چیزهایی که در دهانشان جای می گیرد نظیر جیرجیرک ها ، حشرات و ... را ببلعند .

آروانای خالخالی ترجیحاً در دمای 75 تا 84 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) و PH بین 6.5 تا 7.5 درجه نگهداری می شود .

ممکن است آروانای خالخالی پرخاشگر بوده و برای خود قلمرو برگزیند .

 

 


 

 

 

نام علمی : Scleropages Jardini

نام عمومی : آروانای کوتوله – آروانای شمالی -  ( gulf saratoga )

زیستگاه اصلی آروانای کوتوله / شمالی:  استرالیا

اغلب در استرالیا یافت می شود و تا 36 اینچ ( 90 سانتی متر ) رشد می کنند .

غذای آنها همانند آروانای خالخالی بوده و کمتر از سایر آرواناها از تانک به بیرون می پرند ، ولی باز هم احتمال پرش آنها به بیرون از تانک وجود دارد .

بهتر است آروانای کوتوله در PH بین 6.0 تا 7.5 درجه و دمای 72 تا 80 درجه فارنهایت ( 22-27 درجه سانتیگراد ) نگهداری شود .

ممکن است در کنار سایر ماهی ها و به صورت دسته جمعی کمتر پرخاشگر باشد ولی باز هم شکارچی محسوب شده و هر چیزی که در دهانشان جای می گیرد را می بلعند .

آنها خرچنگ ، ماهی ، حشرات و غذاهای دانه ای را شکار کرده و می خورند .

اینها هم از نوع سیلور بسیار کوچکترند و قیمتشان هم بیشتر است. 

 

 

نام علمی : Heterotis Niloticus

نام عمومی : آروانای آفریقایی

زیستگاه اصلی آروانای آفریقایی : غرب و مرکز آفریقا

در غرب و مرکز آفریقا زندگی کرده و تا 40 اینچ ( 100 سانتی متر ) رشد می کنند و از سایر گونه های آروانا کمیاب ترند . آنها ماهی های کوچک را خورده و بهتر است در دمای 75 تا 86 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) و PH بین 6.7 تا 7.5 درجه ( ترجیحاً 7.0 درجه ) نگهداری شوند .

آرواناهای آفریقایی ماهی ، میگو ، کرم زنده و حشرات را می خورند .

 

 

 

 

 

نام علمی : Osteoglossum Ferreira

نام عمومی : آروانای مشکی

زیستگاه اصلی آروانای مشکی : زادگاه این ماهی آمریکای جنوبی است(آنها را از آبگیرهای جنوب ریونگارو می آورند)

آنها را از آبگیرهای جنوب ریونگارو می آورند و تا 40 اینچ ( 100 سانتی متر ) در طبیعت و در اسارت خیلی کمتر رشد می کنند .

آروانای مشکی ماهی زنده ، حشرات بزرگ ، عنکبوت ، کرم فشرده و حتی گاهی اوقات غذاهای دانه ای و پولکی را می خورد ( البته نه هر نوع پولکی و غذای دانه ای) .

آرواناهای مشکی جوان خیلی ظریف و حساسند ولی آرواناهای مشکی بزرگتر مقاومتر و سخت ترند .

آنها PH بین 5 تا 7 را در کنار دمای 75 تا 86 درجه فارنهایت ( 24-30 درجه سانتیگراد ) را ترجیح می دهند .

 

 

آروانا ماهی بسیار گرانقیمتی است. پس هنگام خرید باید به یكسری نكات مهم توجه كنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.
تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شكل بدن : به میزان كافی پهن و طویل باشد و هر باله باید كامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و كاملاً شكل دار و بزرگ

سبیلكها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیك به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات باشد.

چشمها : در شكل و اندازه مناسب باشد، كدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : كاملاً بسته باشد و هیچكدام از فكها از آن یكی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یك خط در راستای فك باشد.

شكم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد.

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می كند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می كنیم :

رنگ :
مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است كه علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می كند. بنابراین اگر شكل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد
.

شكل بدن
:
ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی كه به آن می دهند و محل نگهداریش توجه كنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور كلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد
.
غذای داده شده باید مغذی باشد و از غذاهای دریایی در رژیم غذایی آنها استفاده كنید. ماهی نباید به یك نوع غذا عادت كند و یا به مقدار زیادی غذا بخورد. غذادهی باید به خوبی كنترل گردد
.

فلسها
:
عامل ممایز كننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لك دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد
.
بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فكر می كنند كه وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود كه ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشكل، اجسامی كه می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف كنید. دوره جایگزینی فلسها، 5-3 هفته طول می كشد
.
در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باكتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیكی و شیمیایی آب را كنترل نمایید. اگر یك فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش كرده و آنرا بكنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد كرد
.

سبیلكها
:
باید به اندازه كافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلكهای كنده و كوتاه شده پرهیز كنید
.

سبلیكها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟

در ابتدا باید بگویم كه فضای مخزن شما باید به میزان كافی وسیع باشد تا سبیلكها بتوانند به راحتی فعالیت كنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد كرده و مدام به اجسام آكواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند
.


نكات قابل توجه
:
- مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نكنید ( یك مخزن ساده بهترین است)
.
- غذا را در كنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آكواریوم قرار دهید
.
- هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این كار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد
.
- سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آكواریوم را توسط چسب گرد كنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نكات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیكلها به میزان زیادی بكاهید. در صورت كنده شدن و شكستن سبیلكها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی كوتاهتری دارند
.
سبیلكها می توانند به دو صورت صدمه ببینند
:
1- زمانی كه سبیلك از ریشه كنده می شود :‌ زمانی كه این مساله اتفاق می
افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشكل است
.
2-
زمانی كه سبیلك از ریشه كنده نمی گردد : اگر سبیلك از ریشه كنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است كه آنرا قطع نكنید تا دوباره رشد كند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد
.

باله ها
:
هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یك باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محكم باشند و هیچگونه پارگی در باله ها مشاهده نگردد
.
در زمان بچگی، باید كاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می كنند. فضای كوچكتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی كمتر می گردد
.
هنگامی كه ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یك مخزن بزرگتر انتقال یابد برای جلوگیری از صدم باله ها، به این نكات توجه كنید
:
- از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نكنید
.
- ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید
.
- برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی كه به 15 سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده كرد و به جای آن از كیسه پلاستیكی استفاده نمایید
.
- اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع كنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد
.
شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حركت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حركت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

برای عمل جراحی، حتما از یك حرفه ای كمك بگیرید. ممكن است كه پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شكل مناسبی پیدا نكنند.

چشمها :
در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می كنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند
.
زیرا در طبیعت ، یكی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشكیل می دهد. چشمهای سالم باید كاملاً در مركز بوده و كدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش كنند. كاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند
.
در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است
:
1-
در مخزن چون غذاها سریعاً به كف می روند، چشمها به دنبال غذا در كف بوده و به سمت پایین می نگرد
.
2-
این مساله به اندازه كافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود كه چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد
.


دهان
:
لبها نباید خیلی برآمده باشند و فك پایین نباید شل باشد. در آكواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند كه باعث می گردد عضلات فك سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشكل، باید مخزن را بزرگتر كنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم
.

دندانها
:
به طور كلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها كاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت
.

سرپوش آبششی
:
باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یك سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید
:
- از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نكنید
.
- دمای صحیح را در مخزن برقرار كنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروك می شوند. توجه كنید كه تغییرات دمایی شدید باعث كج شدن سرپوشها می گردد
.
- شرایط صحیح فیزیكی و شیمیایی را در مخزن برقرار كنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اكسیژن موجود در آب داشته باشید
.
اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باكتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید
.

شكم
:
شكم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشكلات معده است. به غیر از زمانی كه ماهی می خواهد تخم ریزی كند
.

نحوه شنا كردن
:
شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی كه به درستی شنا نمی كند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است كه ماهی بتواند به طور عمودی شنا كند و باله های خود را كاملاً باز كند. سبیلكها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند

 منبع:worldfish.blogfa.com

نويسنده: Pardis | تاريخ: چهار شنبه 24 اسفند 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

ماهی فلاور

http://www.myfishforum.com/attachments/hybrid-fish/4511d1160292449-legendary-flower-horn-kamfa.jpg

بعضي ها اعتقاد دارند که ماهي فلاور ماهي دو رگه است که از جفت گيري دو نوع ديگر از سيکليدها به وجود امده است فلاورها تا 30 سانتي متر رشد ميکنند ماهيهاي بسيار خشني هستند که حتي به هم نوعان خويش رحم نمي کنند و به انها اسيب ميرسانند ازماهي هاي هيبريد هستند اسم علمي ندارند در عوض اسم چيني دارن عده اي عقيده دارن که پيدايش اين ماهي بر اثر جهش ژنتيکي سيکليد هاست ولي دلايل زيادي هست که اين ماهي در اثر جفت گيري هاي انتخابي بشري بدست اومده.
شرايط سخت اکواريوم رو از لحاظ دما، سختي اب و پ هاش و نيترات رو تحمل ميکند ولي بهترين پ هاش براي انها 7 تا 7.8 هست. ودماي 27 تا 32. مثل تمام سيکليد ها فضاي بزرگ براي شنا و مخفيگاه رو در اکواريوم دوست داره ولي به گياه طبيعي جور نيست. شن کف رو هم بهم ميريزه. تا 30 سانت رشد ميکنند.در سطوح مياني و کف اکواريوم شنا ميکنند تقريبن انواع غذا هارو ميخورن چه زنده و چه خشک ويا فريز شده.ماهي بسيار مهاجمي هست و عمومن با ماهي ديگري سازگاري ندارد بهتراست با دست به او غذا ندهيد!بعضي عقيده دارند که با سيکليد هاي بزرگ ميشود نگهداري بشود اين ماهي براي رشد خوب احتياج به 200 ليتر أب دارد
فلاور ها معمولا عادت دارند براي خودشان 1 مکان يا چند نقطه در آکواريوم را انتخاب کرده و آن را گود ميکنند و آنجا را به مکاني امن براي استراحت و زندگي اتخاب مينمايند در بالغين اين رفتار براي نگاهداري تخم ها و بچه ماهيان درون اين گودال نيز ديده ميشود در مورد تعيين جنسيت اين ماهي بايد گفت نوع نربالغ روي سرش برامدگي وجود دارد ولي نوع ماده چنين نيست نربالغ داراي رنگ زيبا ترومتنوع تر نسبت به ماده است ماهي ماهي نر لبهاي پهن و ضخيمتري نسبت به ماده دارد و کمي دهانش بزرگتر است نوک لوله تخمدان درست شبيه تخم و لبه آن گرد است نوک لوله اسپرم نر شبيه به نوک قلم ني و زوکي شکل است. در مورد فلاور هورن , بايد بدونيد ماهي ماده هم ميتونه رو سرش برامدگي داشته باشه , و با توجه به گونه اش داراي رنگهاي بسيار زيبا باشه که خيلي از نرها نداشته باشن,شناخت فلاور نر و ماده با اسکار تفاوت داره خيلي مشکل تره.براي تغذيه آنها بهتر است از پروتپين هاي خالص استفاده شود مانند دل گاو گوشت ميگو ويا ماهيان ريز

روش تکثير فلاور مانند اسکار است فقط بايد توجه داشت که براي تکثيرنر وماده بالغ را در کنار هم قرار دهيد اگر نر وماده همديگر را براي جفت گيري پذيرفتند که هيچ ولي اگر نوع نر ضربات شديدي را به ماده وارد کرد خيلي زود بين ماهي نر وماده يک شيشه قرار دهيد و پس از يک هفته شيشه را از بين انها بر داريد اگر دوباره ماهي نر خشونت به خرج داد انگاه يا ماهي نر ويا ماده را عوض ميکنيم وهمين کار را انجام ميدهيم تا جفت مناسب را پيدا کنيم اين ماهيان در حدوده 1000 تخم ميگذارند در صورتي که شما ماهي ماده را در صورت ضربات ماهي نر کنترل نکيند و جدا نکنيد منجر به مرگ حتمي ماهي ماده خواهد شد
شرايط خلقي ماهي نر براي عمليات جفتگيري يکي از حياتي ترين مسائل است بعد از تميز نمودن محل تخم ريزي بوسيله ماهي نر و تخم گذاري از سوي جفت فلاور به مدت 3 الي 4 روز طول خواهد کشيد که تخمها به لارو و بعد از 5 الي 6 روز به بچه ماهي تبديل شده و ميتوانند تغذيه نمايند و ديگر نيازي بوجود والدين آنها نيست
غذاي مخصوص فلاور هورن که داراي تاثير نمو رنگ بر روي ماهي و همچنين تسريع در رشد ماهي اين ماهي متعلق به خانواده ي بزرگ سيشليدها است . بارش بومي گواتمالا تا پاناماي غربي مي باشد طولش به 8 تا 10 سانتيمتر مي رسد اين ماهي به رنگ خاکستري با 8الي 9 راه راه تقريبا مشکي مي باشد که البته جلاي بدنش نسبت به سرحال بودنش متغيير است در ضمن نوع ديگري نيزوجود دارد که کاملا سفيد است و هيچ خطي در بدن ندارد و همراه با نوع نقش دارش به فروش مي رسد بارش ذاتآ ماهي بسيارخشني است وبااينکه دهان کوچکي دارد آرواره هاي بسيار قوي ودندان هاي کوچکش هنگام گازگيري عاقبت ناخوشايندي را براي ماهي مقابل رقم مي زند مي توان گفت گونه سفيد و بي نقش کمي آرام تر مي باشد .


نر يا ماده بودن اين ماهي به آساني قابل تشخيص است ماهي ماده کمي کوچکتر و شکمش کمي متورم و در صورتي که آماده ي تخم ريزي باشد نسبت به آماده بودنش رنگ شکم از زرد تا برنزي مي باشد،ماهي نر داراي باله هاي پر جلاتر و باله هاي پشت ومخرجش کاملا کشيده تر و تا انتهاي دم و حتي بيشتر ادامه دارند هنگام جفت خوردن خشونت اين ماهي زياد مي شود و در زمان تخم ريزي خشونت آنها بيشتر وزماني که بچه ها سر از تخم در آورند اين ماهي بسيار تهاجمي تر مي شود به طوري که هيچ نوع ماهي ديگري را نمي توان همراه با آنها نگهداري کرد و همچنين به هر جسم خارجي عکس العمل نشان مي دهند و به آن حمله ور مي شوند و تا پاي جان از فرزندان خود محافظت مي کنند واگر احساس ترس و نا امني کنند جاي بچه هاي خود را پنهاني عوض مي کنند ودر نهايت اگر بيش از حد بترسند فرزندان خود را مي خورند تا دست کس ديگري به بچه ها يشان نرسد . بچه گيري از اين ماهي بسيار آسان است و تنها وسيله ي مورد نياز يک کوزه ي سفالي مي باشد تا در آنجا تخمريزي کنند آکواريوم مورد نياز هر چند کوچک باشد چندان مهم نيست شما در آکواريمي حتي که به طول 30 سانتيمتر مي توانيد از يک جفت بارش متوسط بچه گيري کنيد ؛ بچه ها را مدت زيادي(( تا وقتي که در آکواريم فضا براي زندگي بچه ها باشد )) مي توان در کنارپدرو مادرشان آنها را نگه داري کرد. بعد از تخم ريزي بچه ها در حدود24الي 36 ساعت از تخم سر در مي آورند و بعد از 5 روز شناي آزاد و دسته جمعي مي کنند بچه بارش ها هر نوع غذاي ريزي را مي خورند،پدرو مادر مي توانند غذاي فرزندان خود را تا مين کنند البته بهتر است در ابتدا ازتخم ميگو وبعدآ کاهوي کاملآ ريز شده وغذاهاي پودري استفاده کرد.
خصوصيت ديگر بارش نر اسپرم آن است به طوري که با اکثر سيشيلد ها قابليت جفت شدن را داراست. بارش هاي دو رگه بسيار زياد هستند حتي اسپرم بارش نر مي تواند تکثير بعضي از ماهي ها که تقريبا در آکواريم نا ممکن مي باشد را ممکن مي سازد((مانند پرت فيش)) .
براي تغذيه ي بارش بهتر است از لوفاگ متناسب با دهانش وغذاهاي گوشتي از جمله دل گاو و... استفاده کنيد .بارش کاهو را دوست دارد وبه سرحال بودنش کمک مي کند البته اين ماهي شکارچي نيز است وماهي هاي کوچک را براحتي شکار مي کند . مي توان گفت محيط زندگي دررفتار اين ماهي بسيار موثر است مثلآ اگر بارش را از بچگي با ماهي هاي آرام وگياه خوار بزرگ کنيد اين ماهي مهاجم به ماهي بسيار آرامي تبديل خواهد شد.(( البته به غير از زمان جفت گيري)) .
براي خريد بارش آن را در اندازه هاي کوچکتر نسبت به ماهيان خود بخريد تا نتواند به آنها آسيب برساند .

منبع:http://www.sokimahi.blogfa.com/post-19.aspx

نويسنده: Pardis | تاريخ: دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

ماهی قرمز(عید)

سلام به دوستای عزیییزم داریم به عید نوروز نزدیک می شویم و من پیشاپیش سال نو را به شما تبریک گفته و امیدوارم در سال 1391 همیشه خوش باشید اینم راجب ماهی عید نظر یادتون نره هاهرروزتان نوروز نوروزتان پیروز

 

http://khanehdar.akairan.com/images/img/h15h14.jpg

 

 

 

 

 

 

چگونه از ماهی قرمز عید خود نگهداری نماییم ؟؟؟


 
چگونه از ماهی قرمز عید خود نگهداری نماییم ؟؟؟
 

به خاطر قیمت ارزان ماهی قرمز عید، اغلب بهای لازم به این موجودات زبان بسته و زیبای خداوند داده نمی شود و قیمت ارزان ماهی با ارزان بودن قیمت جان این موجودات اشتباه گرفته می شود ، در حالی که طول عمر این ماهیها بین ۲۵ تا ۴۰ سال گزارش شده است ، به علت سهل انگاری و کم توجهی ما ، ماهیان قرمز عید حتی چند ماه هم عمر نمی کنند .



به خاطر قیمت ارزان ماهی قرمز عید، اغلب بهای لازم به این موجودات زبان بسته و زیبای خداوند داده نمی شود و قیمت ارزان ماهی با ارزان بودن قیمت جان این موجودات اشتباه گرفته می شود ، در حالی که طول عمر این ماهیها بین ۲۵ تا ۴۰ سال گزارش شده است ، به علت سهل انگاری و کم توجهی ما ، ماهیان قرمز عید حتی چند ماه هم عمر نمی کنند . با شروع عید و خوشحالی ما ، مرگ و میر و عذاب این ماهیها شروع می شود ؛ غافل از این که بایستی با جانداران خداوند مهربان بود و با بی دقتی و سهل انگاری خود با جان موجودات خداوند بازی نکرد
متاسفانه ما انسانها این اصل را فراموش کرده ایم که آه و نفرین حیوانات زبان بسته ، حتی اثرپذیرتر از آه و نفرین مادر می تواند باشد . حیوانات نیز درست مثل ما انسانها حق زندگی و حق برخورداری از نعمتهای الهی را دارند . بنابراین لازم است نسبت به سرنوشت این موجودات زبان بسته حساس بود و تا مقداری که توانایی و قدرت داریم با نهایت دقت و تلاشمان ، به نگهداری و مراقبت از جاندارانی بپردازیم که زندگی و جان آنان هم اکنون در اختیار ماست.
● نحوه ی تعویض آب ماهیان قرمز عید
زمانی که آب ماهیها تیره شده و یا می بینید که بیشتر ماهیها در فضای بالای سطح آب شنا می کنند و حبابهایی را در سطح آب ایجاد می کنند، بایستی آب ماهی با سرعت و دقت تعویض شود . برای تعویض آب حداقل بایستی ۱۲ ساعت آب سالمی که ماهی را می خواهیم در آن بریزیم ، در جایی بگذاریم تا کلر آب به طور کامل از بین برود و با دمای قبلی آب که ماهی عید در آن بوده هم دما شود . تکرار می کنیم که حتما در تعویض آب ، کلر آن کاملا از بین رفته باشد و حتما کنترل نمایید که دمای آب تازه با دمای آبی که ماهی قبلی در آن بوده ، یکسان باشد یا تفاوت دمایی کمی با هم داشته باشند
● چگونگی غذای ماهیها
تمامی موجودات زنده برای زنده ماندن نیاز به غذای مناسب و متنوع دارند . کمبود غذا باعث مرگ و عذاب این ماهیها خواهد بود؛ بنابراین لازم است روزانه حداقل در دو وعده ی صبح و شب ، غذا به ماهیها بدهیم .. یادآوری می کنیم که تنها از یک نوع غذا برای ماهی ها استفاده نشود و تنوع غذایی بایستی در غذای این ماهیها رعایت شود ، چون نیاز های غذایی ماهیها تنها از یک نوع غذا برطرف نمی شود.
چنانچه ما انسانها نیز برای زنده ماندن از وعده های غذایی مختلف و متنوع در برنامه ی غذایی خود استفاده می کنیم ، بایستی برای ماهی عید نیز علاوه بر غذاهای آماده ی مختلفی که از آکواریوم فروشیها می خریم و بسیار هم ارزان است ، می توان از دل و جگر نپخته و تازه ی گوسفند به مقدار بسیار کم ، یا سفیده ی تخم مرغ آبپز شده هم در بعضی از وعده ها به صورت بسیار ریز و قطعه قطعه شده استفاده کرد. غذاها باید به مقداری ریخته شوند که حدودا در عرض پنج دقیقه خورده شوند.چنانچه ظرف نگهداری کوچک بوده یا شیشه ای نباشد ماهی دچار بی اشتهایی وسرانجام مرگ خواهد شد . البته می توان در صورت نبود غذای ماهی از خرده نان نیز استفاده کنیم.اما خرده نان غذایی ناقص بوده و نمی تواند که احتیاجات بدنی ماهی عید را کاملا برآورده سازد
● نکات مربوط به نگهداری ماهیهای قرمز عید
ـ به جای نگهداری ماهی در تنگ های کوچک و نامناسب واجب است ماهی در ظروف شیشه ای بزرگ مثل آکواریوم یا تنگ های شیشه ای مناسبِ بزرگ نگهداری شود ، تا ماهی علاوه بر احساس آزادی و راحتی ، از اکسیژن بیشتری در آب برخوردار باشد و شرایط مناسب برای زندگی ماهیها فراهم شود . تکرار می کنیم ظرف نگهداری از ماهیها حتما بزرگ بوده و شیشه ای باشد . متاسفانه تنگها و ظرفهایی که امروزه فروش آنها معمول شده است ، کار مناسبی نیست و از خرید یا نگهداری ماهی در آن ظرفهای کوچک «زندانها» باید حتما جلوگیری شود
ـ بهترین دما برای زندگی این ماهی ها حدود ۱۰-۲۵ درجه سانتیگراد می باشد. دمای محیط هرگز نباید فوری و سریع تغییر کند . نگهداری این ماهیها در یخچالها و محیط های سرد نیز کاملا اشتباه می باشد و زندگی در محیط سرد زندگی را برایشان سخت تر می کند . محل نگهداری آنها نیز باید به گونه ای باشد که تغییر در روز و شب در آن احساس شود.
ـ اگر ماهی بطور ناگهانی از تاریکی به نور یا برعکس وارد شود یا خاموش و روشن نمودن ناگهانی چراغ باعث این امر شود ماهی دچار شوک خواهد شد . روشنی و تاریکی باید تدریجی باشد .
ـ در صورت بروز هر گونه علایم بیماری یا ناراحتی در ماهیها ، ماهی بیمار بلافاصله باید از سایر همنوعانش جدا شود. برای جلوگیری از سرایت دیگر ماهیها به بیماری، حتما ماهی مریض، جدا از سایر ماهیها نگهداری شود. نگه داشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در آب یک لیتری که یک قاشق نمک هم به آن اضافه شده است در خصوص برخی از بیماریها می تواند مفید واقع شود
ـ با سر و صداهای ناگهانی و ضربات و تکانهای زیاد ممکن است ماهیها سکته نمایند و از بین بروند؛ بدنشان نیز به آفتاب حساس است و با آفتابی که از پنجره می تابد ، ممکن است بدن ماهی آسیب دیده و بسوزد . بنابراین دور از نور خورشید و در محیط کم سر و صدا و کم رفت و آمد نگهداری شود . از ایجاد استرس شدید ، با رفتن سریع و ناگهانی به سراغ ماهی یا زدن تلنگر و ضربه به ظرف حتما جلوگیری شود تا ماهی دچار شوک و مرگ نشود. حیوانات اسباب بازی نیستند.چنان چه آنها را به خاطر رسم و رسوم یا بچه ها و یا سرگرمی می خرید حتما از این اقدام خودداری کنید . چنانچه خود ما نیز دوست نداریم مورد آزار قرار گیریم این احساس در تمام موجودات زنده حتی حیوانات مشترک است و آنان نیز بازیچه قرار گرفتن و مورد شکنجه قرار گرفتن را دوست ندارند. پیامبر گرامی اسلام برای کسانی که حیوانات را مورد آزار و اذیت قرار می داده و نیازهایشان را برآورده نمی ساختند، بارها مورد لعن و نفرینشان قرار داده و آتش جهنم را به آنان بشارت داده است
ـ رسم است که در روز سیزده بدر ماهی قرمز در رودخانه یا دریاچه ها رها می شود که این کاری کاملا غلط است . چون ماهی قرمز عید در صورت رهایی در این محیطها، اکوسیستم طبیعی محیط را به علت جفت گیری با سایر ماهیها و اشتهای زیاد در خوردن غذا و تخم سایر ماهیها به هم خواهند زد . در صورت رها سازی در حوضهای شهری نیز به علت تعویض آب حوضها و برای مدتی خالی گذاشتن حوضها از آب ، ماهیها کشته خواهند شد . بنابراین بهتر است اگر شرایط نگهداری مناسب از ماهیها را ندارید به یکی از اقوام یا دوستانی که توانایی و علاقه ی نگهداری از این ماهیها را به طور صحیح و درست را دارند واگذار نمایید. فراموش نکنیم که این موجودات نیز درست مثل ما آدم ها جان داشته و زندگی خود را دوست دارند و با سهل انگاری های خود نباید با جانشان بازی نمود و با حیوانات این موجودات دوست داشتنی و زبان بسته ی خداوند باید مهربانتر باشیم. حیوانات هم احساس و عاطفه دارند و زندگی را دوست دارند
مهاتما گاندی : عظمت و فضایل ملت را از طرز برخورد صحیحشان با حیوانات ارزیابی کنید . حیوانات هم حق زندگی سالم و مناسب را دارند.
منبع:http://www.daneshju.ir

 

نويسنده: Pardis | تاريخ: جمعه 19 اسفند 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

تغذیه ماهی ها

تغذیه ماهی ها

ماهی ها از نظر تغذیه به 3 گروه تقسیم می شوند:

-ماهی های گیاه خوار

-ماهای های گوشت خوار

-ماهی های همه چیز خوار

ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که تقریبا اکثریت ماهی ها گوشتخوار به حساب می آیند اما درصد استفاده از غذا های دیگر مانند غذاهای گیاهی برای آن ها متفاوت است.

برای نمونه ماهی ایکار مقدار غذای گیاهی کمتری نیاز دارد و ماهی طلایی یا ماهی های زنده زا و گربه ماهی غذاهای گیاهی بیشتری مصرف می کنند.

انواع غذا های آکواریوم عبارتند از:

1-غذاهای خشک و آماده

2-غذاهای زنده

3-غذاهای منجمد

3-غذاهای گیاهی

نويسنده: Pardis | تاريخ: پنج شنبه 28 مهر 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |